1) CANEPA PENTRU BATCA
Ingrediente preparare nada : – 1500 grame boabe de canepa;
– apa;
– bicarbonat;
Preparare nada :
Se spala boabele de canepa cu apa si se pun intr-un vas cu apa, apoi se adauga o lingurita de bicarbonat peste ele. Se vor lasa in vasul cu apa aproximativ 5 – 6 ore, apoi se vor pune la fiert, cu tot cu apa in care au stat. Se vor fierbe la foc mic. trebuiesc verificate din cand in cand pentru a vedea cand incep sa se sparga. Daca doriti sa puneti canepa si in carlig este bine sa va pastrati cateva boabe din acest moment. Se lasa sa fiarba in continuare la foc mic cu capacul pus pe vas, pana se vede miezul alb, apoi se va lasa la racit in acelasi recipient.
2) MAMALIGA CUBULETE PENTRU PESCUIT BATCA
Ingrediente preparare nada : -faina de grau macinata fin
-malai macinat fin
-miere de albine
-esenta anason
Preparare nada :
Se pune intr-o oala o cana de faina de grau macinata fin si doua cani de de malai macinat fin. Se omogenizeaza compozitia si se adauga aproximativ o treime din cantitate la fiert, intr-un tuci, apoi se adauga aproximativ 3 cani cu apa. Dupa ce a fiert compozitia, se adauga, un virf de cutit de sofran, o lingura de miere de albine, si 4 picaturi de esenta de anason. Treptat se adauga restul de de faina si malai , amestacand continuu. Dupa ce s-a fiert suficient mamaliga, se rastoarna pe un fund de lemn, pe care am asezat inainte, o bucata de panza. Dupa ce am rasturnat mamaliga pe fundul de lemn, se strange panza formandu-se o minge. Aceasta minge de mamaliga se turteste cu ajutorul altui fund de lemn, ca sa se fiarba uniform. Dupa ce s-a turtit mamaliga se pune intr-un vas cu apa, la fiert si se scoate cand va pluti la suprafata. Dupa ce se ridica la suprafata, se scoate mamaliga si se aseaza pe un fund de lemn, lasandu-se sa se scurga, apoi se scoate din panza. Aceasta mamaliga poate fi folosita cu succes pentru pescuit la rosioara, sub forma de cubulete, sau sub forma de cocolos (pentru cocolos se umezeste putin mamaliga apoi se framanta pana va avea consistenta de plastelina).
3) NADA BATCA CU ALUNE SI HALVA
Ingrediente preparare nada : – 1500 grame de porumb fiert;
– 150- grame de miez paine;
– 300 grame halva faramitata marunt;
– o lingurita de zahar;
– 1000 grame de alune macinate marunt;
Preparare nada :
Cum realizam nada cu alune si halva pentru pescuitul la batca ?
Dupa ce se faramiteaza miezul de paine se amesteca cu porumbul, alunele tocate si halvaua. Vom pune mixul rezultat intr-un recipient, pentru a putea face amestecul cu apa din balta care dorim sa pescuim.
4) NADA BATCA CU TTX
Ingrediente preparare nada : – 1500 grame germeni de porumb
– 500 g mix pentru crap ( orice punga de nada de crap)
– 500 g pufuleti de floarea soarelui (srot)
– 20 grame usturoi granulat
– 20 grame piper negru macinat;
– 10 grame sare de bucatarie.
Preparare nada :
Ce este TTX – ul ? TTX-ul se obtine dupa extragerea uleiului din germenii de porumb. Dupa procesul de obtinere il asemanam foarte bine cu srotul de floarea soarelui. Se vor pune intr-o galeata toate ingredientele, apoi se adauga apa pana cand se pot face bulgari de nada.