Pescuit CRAP și CARAS in Delta Gruiului

Art.1 Taxa intrare pe balta: 25 lei pescar, 10 lei insotitor adult (barbat sau femeie). Copiii pana la 18 ani nu platesc taxa, chiar daca pescuiesc, cu conditia sa pescuiasca in standul platitorului si sa nu depaseasca impreuna cu acesta numarul maxim de bete.

Taxa se plateste la intrarea pe balta. Inainte de plata taxei, pescarul va consulta prezentul regulament. 

In schimbul taxei nu se poate retine nicio cantitate de peste. Pestele retinut  va fi platit de pescar la urmatorele preturi: 15 lei/kg pentru caras/novac/biban/platica, 25 lei/kg pentru crap/ten, 30 de lei somn.

Art.2 Program: Miercuri-Duminica de la 6.00 la 18.00. Pescuitul de noapte se poate face doar cu acordul prealabil al administratiei.

Art.3 Numar maxim de bete: 4 (patru).

Art.4 Crapul, tenul si somnul sub 1 kg, CARASUL ce depaseste 1 kg , crapul si tenul ce depasesc 4 kg, stiuca, linul, salaul indiferent de greutate SE ELIBEREAZA imediat dupa capturare. In cazul in care, accidental, un peste din categoriile care ar trebui eliberate este ranit, el nu va fi eliberat si va fi chemata administratia pentru preluarea lui in cel mai scurt timp. Se considera ranit orice peste care sangereaza. Pestele nu va putea fi pastrat de pescar.

Art. 5 Pastrarea pestelui. Echipament

 • Este interzisa pastrarea pestelui in altceva decat juvelnic/sac de pastrare (galeata, pungi etc).  Nu se pastreaza in juvelnic decat pestele care corespunde ca dimensiune si pe care pescarul intentioneaza sa il pastreze.
 • Pescarii pot pastra pestele pana la sfarsitul pescuitului pentru poza/filmarea de final, doar in conditiile in care Administratia baltii isi da in mod expres acordul, dupa verificarea conditiilor de pastrare.
 • Sunt interzise monturile de novac si bombele.
 • Pestele se scoate din apa doar cu minciogul.

Art. 6 Masina:

 • In zonele in care locatia permite, pescarul poate intra cu masina pentru a-si descarca bagajele. Dupa descarcare, masina va fi dusa imediat in parcare, unde va ramane pe intreaga durata a partidei de pescuit.
 • La incheierea partidei de pescuit, pescarul va anunta administratia si se va supune oricarui control din partea administratiei. Administratia va cantari pestele capturat la cantarul de la cabana.
  Nici un pescar nu are dreptul sa isi duca bagajele la masina sau sa aduca masina la standul de pescuit pana cand Administratia baltii nu verifica bagajele si cantareste pestele. In cazul in care se incalca prezenta regula, administratia poate solicita scoaterea tuturor bagajelor din masina.

Art. 7 Diverse:

 • Fiecare pescar va ocupa un singur stand de pescuit si va pescui numai pe directia INAINTE fara a depasi limitele standului.
 • Transmiterea fotografiilor de catre pescari catre Administratorul baltii reprezinta acordul pescarului ca pozele sa fie folosite de Administratia baltii pentru promovarea baltii.
 • Administratia baltii are dreptul sa controleze si sa cantareasca pestele capturat de pescari oricand pe durata partidei de pescuit.
 • La incheierea partidei de pescuit, pescarul va anunta administratia si se va supune oricarui control din partea administratiei.
 • Sunt interzise: scaldatul, muzica, injuriile, consumul excesiv de alcool, oricare alte activitati care pot deranja ceilalti pescari aflati pe lac
 • Pescarul poate face gratar la standul de pescuit intr-un gratar prevazut cu picioare. Este strict interzis focul pe iarba sau sub copaci
 • Pescarul este obligat sa lase standul curat la sfarsitul partidei.
 • Administratia este exonerata de orice raspundere civila, administrativa si materiala pentru orice forma de accidente, incidente si urmari generate de consumul de alcool sau neatentie a pescarului si a insotitorilor acestora;
 • Plantatul este permis doar cu acordul prealabil al administratiei. In cazul se care se va da acordul se va achita o taxa de 25 lei/partida de pescuit.
 • Se interzice nadirea cu porumb uscat si alte seminte uscate. Semintele se pot folosi pentru nada, doar fierte.
 • Accesul copiilor neinsotiti de un adult este interzis.

Art. 8 Supraveghere video: Balta este dotata cu camere video in vederea supravegherii incintei. Prin plata taxei, pescarii  isi dau consimtamantul sa fie filmati si imaginile folosite in caz de stricta necesitate (ex. la Politie).

Art.9 Sanctiuni:In cazul in care un pescar/insotitor nu respecta prevederile regulamentului, Administratia baltii poate lua decizia scoaterii de pe balta. In cazul scoaterii de pe balta din motive disciplinare taxa achitata nu va fi returnata.

Scroll to Top