Lacul Fânari

Cum ajungi aici?

Lacul Fânari este situat pe partea stângă a DN1, la ieșirea din localitatea Potigrafu (vis-a-vis de Petrom), în direcția București-Ploiești, chiar pe marginea acestuia. Există 3 căi de acces asfaltate către acest lac din DN1, putându-se ajunge foarte ușor la acesta pe oricare dintre ele.

Despre lac

Mărime

Lacul are o suprafață de 20 ha luciu de apă, cu o adâncime între 2 și 10 metri, fiind prevăzut cu locuri special amenajate pentru pescuit pe margine.

Specii de pești

Speciile de pești care populeaza lacul Fânari sunt: crap, salontă, ten, novac. Peștii au dimensiuni între 700 grame și 4 kg.

Momeli folosite

Momelile folosite sunt: porumb Bonduelle, mămăligă, viermișori, porumb uscat, pufuleți cu arome de vanilie și de usturoi.

Tarif pescuit

Tariful pentru pescuit este de 80 Ron/ziua si 80 Ron/noaptea;

Cabane de pescuit

Pe malul lacului sunt amenajate casute din lemn sau cabane, echipate cu: dusuri cu apa calda non stop, televizor, frigider, 2 paturi, aeroterma, plase de tantari si obloane. Toate cabanele oferă un spațiu și condiții generoase de cazare pentru pescarii care doresc să vină și însoțiți de familie și au ponton propriu pentru pescuit, oferind astfel posibilitatea de a pescui direct din fata căsuței.
Cabanele pot fi închiriate contra sumei de 230 lei/24 ore, preț în care sunt incluse și 12 ore de pescuit. Pentru 24 ore de pescuit prețul de închiriere al cabanelor este de 310 lei. În week-end cazarea începe de la ora 12, iar în restul săptămânii de la ora la care se face efectiv cazarea.

Restaurant si pensiune

Restaurantul beneficiaza de un ponton si de o terasa proprie. Programul restaurantului este non stop, masa putand fi servita atat in interior, cat si pe terasa.

Produsele care se pot servi la restaurant sunt variate si proaspete: antreuri, salate, minuturi, gratare, produse culinare din peste. Produsele servite sunt naturale, provenind din productie proprie.

Cazare

In cazul in care doriti sa optati pentru cazarea la pensiune, acest lucru este posibil la pensiunea de la lacul Fanari, unde va puteti oferi de conditii foarte bune de cazare, respectiv: dusuri cu apa calda non stop, televizor, frigider, 2 paturi, aeroterma, plase de tantari, obloane si aer conditionat.

Costurile de cazare la pensiune sunt aceleasi cu cele de la cabane.

Regulament

– Se folosesc maxim 4 scule (undite, lansete);
– Nu se pescuieste la bomba;
– Pestele sub 500g se arunca inapoi in balta;
– Se retine cantitatea de 4 kg din cantitatea prinsa;
– Cantitatea de peste de peste 4 kg se plateste la pretul de 12 Ron/kg sau se arunca viu inapoi in balta;
– Resturile menajere se strang si se ridica de catre pescari;
– Este interzisa poluarea fonica;
– Pescarii vor avea un comportament civilizat fata de ceilalti participanti la pescuit si fata de organele de control si paza;

Important:

Incalcarea regulilor mai sus mentionate confera societatii dreptul de a interzice prezenta la pescuit a autorului

Scroll to Top