Pentru a prinde un pește, trebuie să-l găsești. Poate fi dificil uneori. Chiar și cu momeală, nu este întotdeauna posibil să se obțină un rezultat pozitiv.
Sănătos! Dacă pescarul cunoaște iazul din pescuitul de vară, atunci ar trebui să pescuiască în aceleași locuri în care a ciugulit vara. În timpul sezonului mort de iarnă, nu trebuie să pescuiți în ape puțin adânci și în zonele în care nu există curent.
Dacă locul nu este prea familiar, atunci ar trebui să căutați anumite anomalii ale topografiei inferioare. Acest lucru se poate face prin examinarea liniei de coastă. De obicei, există găuri sub malurile abrupte, plajele indică ape puțin adânci, iar curenții inversi pot fi prezenți la coturile ascuțite ale râului. Pescuitul într-un curent puternic, de regulă, nu este foarte promițător.
Nu numai că apar multe dificultăți în procesul de pescuit, dar peștilor nu le plac prea mult astfel de locuri. Este mai logic să cauți pești trecând de la mal la canal. Mai aproape de mal, este mai probabil să găsească un fund neuniform, iar o groapă mică este un loc atractiv pentru unele specii de pești.
Platica
Dacă intenționați să pescuiți cu momeală, este mai bine să găsiți o zonă cu un curent mediu și adâncime medie pentru locație. Apoi ar trebui să hrăniți locul de pescuit și să așteptați ca peștele să se apropie. Dacă pescarul nu cunoaște particularitățile comportamentului ihtiofaunei într-un anumit rezervor, de exemplu, că mușcătura începe seara, nu ar trebui să așteptați mai mult de o oră – este mai bine să schimbați locul.
Prădătorul este poate mai ușor de găsit. Este suficient să alegeți greutatea optimă a momelii și să vă jucați cu ea timp de 10 minute, deoarece devine clar dacă are sens să pescuiți. Adevărat, este recomandabil să pescuiți nu numai orizontul de jos, ci și să ridicați momeala la cel puțin 2 metri de fund.
Unde să cauți pentru a pescui ticălos și platică pe râu
Tactica de pescuit depinde de perioada de iarnă în care are loc pescuitul. După cum știți, pescarii își împart iarna în prima gheață, ultima gheață și pustie. Dacă primele două perioade sunt percepute ca o sărbătoare, atunci în sălbăticie, pescarilor le este greu, chiar și pe corpuri de apă cu curent.
În acest moment nefavorabil pentru pescuit, ar trebui să pescuiți cu linii mai subțiri, să reduceți dimensiunea nalucilor și să folosiți momeli naturale. Pe prima gheață, peștele poate sta mai aproape de țărm, iar pe ultima gheață este util să găsiți locurile în care se varsă pâraiele și să-i prindă în apropiere.