O balta de pescuit aparte. Lacul Varlaam este o capodopera umana. Acest lac s-a format pe fundatia unei balastiere. Asadar, este un lac de pescuit artificial. In anul 1995, zona in cauza a fost data in exploatare sub forma de balastiera.
Cand in urma excavatiilor s-a atins panza freatica, au aparut primele picaturi de apa care sunt baza acestui lac. Pe vreme ce lucrarile au inaintat, s-a format baza lacului care astazi este o destinatie preferata de multi pescari. Aceasta balta de pescuit de langa Bucuresti pune la dispozitie o suprafata totala de 31 de hectare. Aici putem pescui NUMAI in regim prinde si elibereaza.
Avem ocazia sa pescuim un lac artificial care “colcaie”de superbe exemplare de crap comun si oglinda. Tota aici, vom gasi si o populatie de rapitori formata din stiuca, biban si salau.
Este un lac echilibrat din acest punct de vedere, unde, selectia naturala functioneaza perfect.
Localizare
Lacul Varlaam intra cu siguranta in categoria de balti de pescuit recomandate pentru 2019. Se afla pozitionat la 25 de Km de Bucuresti, la marginea satului Varlaam. Satul apartine de comuna Adunatii Copaceni din judetul Giurgiu.
Iesirea pe care trebuie sa plecam din Bucuresti este spre Giurgiu. Se trece de comunele Jilava si 1 Decembrie. Veti ajunge la un anumit moment sa traversati un pod peste raul Arges. Urmeaza un sens giratoriu unde vom merge catre Adunatii Copaceni prin drumul judetean 5A . Este a treia iesire din giratoriu.
Pentru a ajunge la aceasta balta de pescuit, in satul Varlaam, la aproximativ 700 de metri de la intrare, faceti stanga pe strada Valea Argesului. In capatul starzii se va termina asfaltul si vom intra pe o zona cu drum pietruit. Odata ajunsi pe malul Argesului facem stanga si mai avem de mers circa 1.3 kilometri pentru a ajunge la destinatie.
Tarife
Sezon 2020
In sezonul 2020, Lacul Varlaam ramane un lac cu profil Catch&Release. Pescarii in cautare de trofee de crap pot pescui cele doua sectoare ale complexului piscicol in baza unei rezervari. Tot telefonic, veti fi informati cu privire la regimul de taxare.
Sectorul B al Lacului Varlaam, este deschis si pescuitului in regim de retinere. Astfel, o partida de pescuit stationar are o durata de 12 ore. Ziua de pescuit incepe la ora sapte dimineata si se termina la ora 19.00. O astfel de partida de pescuit se poate realiza exclusiv in baza unei rezervari telefonice cu minim 24 de ore inainte!
Speciile ce pot fi retinute sunt carasul si amurul ( cteno ) . Cu precadere se prind carasi cu o greutate medie intre 500 de grame pana la un kilogram. Lacul detine si exemplare capitale, a caror greutate depaseste si 1,5 Kg in anumite cazuri (caras)!
O partida de pescuit in regim Catch & Release in regim de 12 ore se poate realiza contra unei taxe de 80 de lei. Daca doriti sa realizati o partida cu retinere, atunci vom scoate din portofel 100 de lei si avem dreptul de a retine 5 Kg de caras sau 5 Kg de amur. Greutatea unui exemplar ce poate fi retinut cand vine vorba de amur este de maxim 8 Kg. Daca se doreste retinerea unei cantitati mai mari, atunci taxa se va realiza la kilogram, la pretul de 15 lei / Kilogramul de peste.
Sezon 2019
Pentru a petrece cateva ore de liniste intr-un peisaj mirific avem de achitat o taxa de 140 de lei. In acesti bani putem pescui 24 de ore. Anumite standuri sunt dotate cu cabane. Costul de inchiriere a unei cabane este de 35 de lei pentru 24 de ore.
Dat fiind faptul ca Varlaam este o balta de pescuit solicitata, putem pescui in baza unei rezervari.
Pescuitul la rapitori se poate desfasura toamna tarziu si primavera devreme. Fiind un lac de pescuit solicitat de pescarii de crap, nu exista alta posibilitate.
A doua categorie de balti de pescuit, unde regulamentul prevede retinerea unei cantitati de peste, este mult mai bine dezvoltata. Oferta este variata in acest segment. Ramane la aprecierea fiecaruia in ce directii va alege sa mearga si ce tip de pescuit va practica.
Sunt multe lacuri care se aliniaza devizei “ unde pescuim ”.
Pentru a va ajuta inspiratia am pregatit o harta cu rute si balti de pescuit.