Despre pescuitul sportiv

Auzim tot mai des termenul de pescuit sportiv. Daca pescuitul reprezenta un mod simplu si eficient de a-ti procura hrana, de a prinde peste, pescuitul sportiv este un sport care iti aduce relaxare si care poate deveni chiar un sport olimpic.

In urma cu 10 ani pescuitul sportiv era intalnit destul de rar. Nu existau foarte multe balti particulare iar pasionatii de pescuit obisnuiau sa-si ia pestele acasa si nici decum sa-l lase iar in libertate. Altfel spus, pescuitul era o afacere. Si astazi pescuitul este tot o afacere, insa, il putem numi o afacere de lux care produce extrem de multi bani, necesitand totodata si foarte multe investitii.

Mai exact, in ultimii ani, au aparut numeroase balti de pescuit particulere in care, contra unei sume de bani, iubitorii de pescuit sportiv, si nu numai, isi pot petrece timpul liber si se pot relaxa. Si tarifele acestor balti variaza in functie de investitiile si de facilitatile facute de proprietari.

Exista balti in care pestele se gaseste din abundenta, care ofera si locuri de cazare exact pe malul lacurilor, care au spatii de plaja, foisoare, casute, hanuri etc. In astfel de locuri, pescuitul sportiv este tratat asemenea unui sport nobil unde pescarii vin sa se relaxeze, sa se bucure de natura inconjuratoare, de liniste, de sportul in sine.

Orice balta de pescuit sportiv particulara impune, insa, niste reguli stricte. Pe langa tarifele pentru care poti avea accesul, pescarii trebuie sa respecte natura, curatenia, sa aibe un comportament decent, sa ofere libertate pestilor prinsi.

In cazul in care doresti totusi sa pleci si cu ceva peste de la balta, poti face acest lucru in schimbul unei sume de bani stabilita de proprietarul baltii, in functie de kg, de peste etc. Te poti bucura chiar si de o masa bogata in peste pe gratar la finalul partidei de pescuit. Dar, si acest aspect, este permis doar in anumite conditii.

Si pentru ca pescuitul sportiv a devenit cat mai cunoscut si cat mai practicat in Romania, afacerea baltilor de pescuit s-a extins foarte mult transformand un sejur obisnuit de pescuit intr-o adevarata vacanta de familie. Cu cortul sau cazati la pensiuni sau vile, tentatia de a merge la pescuit in familie este mare chiar si din simpla curiozitate.

Inarmati cu instrumentele potrivite, cu tinuta adecvata, cu creme/spray-uri anti-tantari si cu multa buna-dispozitie, parinti si copii, tineri si varstnici, aleg sa-si petreaca week-endurile in mijlocul naturii, la o partida de pescuit.

Si daca te-am convins sa incerci, nu trebuie decat sa cauti pe internet o balta cat mai apropiata, si cat mai apreciata, de orasul in care locuiesti. Informeaza-te corect despre tarifele si conditiile de acolo, cumpara-ti toate accesoriile necesare si bafta la pescuit sportiv. Noi iti uram vreme buna si fir intins!

Scroll to Top