Echipament de pescuit la salau marca Dam

Revenind pe test, in urma partidei, am reusit sa tragem cateva concluzii despre comportamentul combo-ului la prima vedere. Punctul de interes a fost studierea tehnologiilor implementate atat pe lanseta cat si pe mulineta. Primul contact intotdeauana va evidentia necesitatile minime ale unei lansete sau mulinete dedicate pescuitului la salau.

Dam Evidence Spin 2.40, 15-45 grame

Lanseta face parte din segmentul mediu al nemtilor. Este gandita pe un profil mixt de carbon cu rezistente diferite. Nemtii au apelat la carbon TC 30 si TC 40. Ranforsarea este evidenta si realizata cu atentie ridicata. Plusul de rezistenta a fost gandit pentru capturi neasteptate.

Nu de putine ori, in tehnicile dedicate cu echipament de pescuit la salau se pot captura exemplare de somn. Faptul ca nu se poate intui dimensiunea acestora este un risc. Diminuarea acestei probleme a fost una din bazele acestui proiect.

Nu de putine ori, in tehnicile dedicate cu echipament de pescuit la salau se pot captura exemplare de somn. Faptul ca nu se poate intui dimensiunea acestora este un risc. Diminuarea acestei probleme a fost una din bazele acestui proiect.

Pentru fluiditate in evolutia nalucilor, lansari usoare si precise, lanseta vine echipata cu inele pe profil K Sea Guide. Nu sunt putine la numar, iar cele din partea superioara sunt pe picior scurt, apropiate de blanc. Se mareste astfel capacitatea lansetei de a transmite vibratia venita in urma unei trasaturi.

Partea terminala a primit tehnologia “Carbon Cone” . Pare a fi tendinta viitorului in constructia de lansete. Desi pare a fi o terminatie supradimensionata, in urma partidei am realizat ca in realitate, camera de rezonanta din spatele acestei tehnologii este responsabila pentru sesizarea unor atacuri mai fine ale pestilor.

Capteaza cu fidelitate ridicata vibratiile mai slabe si le propaga la un nivel sesizabil pescarului. Este mai mult un amplificator de vibratie daca vreti.

Mulineta Dam Quick 3 3000 FD

Orice pescar va fi interesat in prima instanta de numarul rulmentilor. Pescuitul la rapitor inseamna si uzura pe angrenaje. Diminuarea gradului de uzura este posibil prin intermediul rulmentilor. Cu cat mai multi si mai bine amplasati, cu atat mai bine. Zonele cele mai expuse in urma punerii in miscare a mulinetei sunt cele limitrofe angrenajului principal. Cei 10 rulmenti ai modelului elimina si protejeaza toate punctele slabe ale unei mulinete.

Urmatoarea zona care necesita protectie ridicata este cea din compartimentul de franare. Capsularea acestuia este un alt avantaj al modelului. Forta de franare este de 8 Kg. Pentru “ o mulineta de 3000 “ este o cifra impresionanta. Mai ales ca, Quick 3, face parte din gama de pret accesibila a producatorului.

Modelul este gandit pe constructia din grafit. Acest lucru o pozitioneaza in gama medie de greutati, inregistrand numai 264 de grame. Finisajele si liniile mulinetei asigura un design placut prin tema principala a culorii : negru mat cu insertii galbene. Liniile fine care delimiteaza zone principale si robuste sunt desenate intr-o nota aurie eleganta.

Scroll to Top