Ce inseamna o balta de pescuit buna

In Romania, la ora actuala, exista foarte multi pescari amatori pasionati de pescuitul sportiv. Si pentru ca numarul lor este in continua crestere, astfel au luat nastere tot mai multe balti de pescuit particulare. In fiecare judet, in apropierea fiecarui oras, exista cel putin o balta de pescuit.

Cum alegem insa cea mai buna balta de pescuit? Stim deja ca o astfel de excursie are anumite costuri si nimeni nu-si doreste sa piarda timpul si banii la o balta fara peste sau fara alte conditii de pescuit. Iata ce atuuri trebuie sa intruneasca o balta de pescuit buna.

  1. In primul rand, trebuie sa fie peste! Altfel de ce ar veni civena sa plateasca accesul pe balta respectiva!? In al doilea rand, specimenele din balta trebuie sa fie sanatoase, apte de reproducere, ceea ce ne duce la inca un criteriu: balta trebuie sa aiba suficiente locuri de reproducere pentru pesti.
  2. Baltile de pescuit care se respecta isi informeaza pescarii. De obicei au site-uri de prezentare. Transparenta lor este un atu in plus. Astfel, pe site-ul baltii trebuie sa fie mentionate costurile, regulamentele, dotarile si … evident, soiurile de peste existente in balta. Orice pescar trebuie sa stie ce peste poate prinde in balta respectiva, cat costa kilogramul, cat costa sa inchirieze un loc pentru pescuit, pentru cat timp etc. Site-ul unei balti de pescuit renumite are si posibilitatea postarii comentariilor (nu ca pe blogul meu, unde am inchis comentariile, dar motivul este unul intemeiat, credeti-ma). Din comentarii va puteti face o parere cat mai reala despre ceea ce se intampla direct la fata locului.
  3. O blata de pescuit buna, de calitate, trebuie sa ofere pescarilor si locuri de cazare pentru toate buzunarele. Cazarea in casute pe malul lacului sau in vile mai luxoase, pentru doritori si un campus pentru corturi sau rulote. Pe langa locurile de cazare, trebuie sa existe si un loc pentru plaja, locuri pentru gratare cu foisor, un restaurant pescaresc, grupuri sanitare etc. Toate aceste aspecte conteaza foarte mult pentru un pescar care doreste sa-si ia la pescuit si familia.
  4. O balta de pescuit serioasa trebuie sa ofere pescarilor posibilitatea de a-si achizitiona si instrumentele necesare pescuitului si alte accesorii. De asemenea, cardurile de fidelizare, reducerile si ofertele speciale joaca un rol special in imaginea de ansamblu si in succesul baltii in cauza.
  5. Nu ar fi rau nici ca balta de pescuit in cauza sa gazduiasca concursuri de pescuit sportiv, sau tot felul de evenimente cu specific. Aceste aspecte ofera incredere persoanelor care vor sa mearga la pescuit si nu stiu ce balta de pescuit sa aleaga.
Scroll to Top