Cum să hrănești corect peștele iarna

În mod ciudat, majoritatea pescarilor cred că momeala în timpul iernii nu funcționează la fel de eficient ca vara. În cel mai bun caz, este posibil să se realizeze apropierea unui stol mic de pești albi și chiar și atunci nu în fiecare gaură. Dar cu o mușcătură proastă, momeala încă ajută.

Există două moduri de a da momeală: prin instalarea unui alimentator staționar în amonte sau prin hrănirea lui cu bile de momeală.

Nu este atât de ușor să faceți o minge cu consistența dorită – este necesar să nu se prăbușească pe drumul până la fund și să nu stea într-un bulgăre, căzând pe ea. Se folosesc mici porțiuni de momeală.

Important! Iarna, momeala ar trebui să conțină un minim de arome sau chiar să le excludă cu totul. Cânepa s-a dovedit bine ca supliment.

Tipuri de naluci si momeli pentru pescuitul pe curent

Ca momeli pentru pescuitul cu momeli naturale, jigurile sunt folosite, de regulă, grele – wolfram. Pentru pescuitul beznasadochnoy este cel mai adesea folosit
ca iad , și tungsten . Principalul lucru este să alegeți greutatea jigului potrivită pentru condiții specifice.

Cum se derulează undița la pescuitul în curent

Momelile sunt animale folosite: larve de
viermi de sânge , viermi, larve, larve de molii de brusture.

Pescuitul cu un jig fără mulinete este un proces dificil din punct de vedere tehnic, dar foarte interesant. Dintre nalucile artificiale pentru prinderea peștilor răpitori, nalucile verticale de iarnă sunt cele mai populare.

Naluci verticale

Acestea trebuie să fie grele, astfel încât curentul să le transporte la minimum. Echilibratoarele din fabrică funcționează prost în curenți puternici. În același timp, VIB-urile arată rezultate bune atunci când pescuiesc lisacul. Ele pot fi eliberate în aval și apoi rulate orizontal. Datorită particularităților designului lor, VIB-urile se joacă bine cu acest tip de cablare.

Ratlinul de iarnă se îneacă aproape întotdeauna cu grade diferite. Cum să prinzi de 3 ori mai mulți pești iarna pe râu, echipamentul și platformele potrivite sunt secretele pescuitului de iarnă pe curent.

Scroll to Top