Din ce este format echipamentul pentru pescuit cu năluci?

Pescuitul cu năluci presupune, pe lângă o lansetă aleasă în raport cu recomandările specialiștilor, și o mulinetă corespunzătoare. În plus, un număr ridicat de rulmenți asigură o rotație mai ușoară, transformând timpul petrecut pescuind într-o adevărată relaxare. Importanța alegerii firului surclasează orice alt element component, fiind de trei tipuri – nailon, textil și fluorocarbon. 

  • Pescarii începători – acestor persoane li se recomandă să aleagă lanseta în funcție de puterea acesteia și de greutatea nălucii, urmând o ecuație simplă. În cazul unei lansete cu puterea cuprinsă între 5 și 15 grame, este recomandat ca și greutatea nălucii să se regăsească la o valoare optimă între cele două limite, respectiv 10 grame. În plus, pescarii aflați la început de drum se pot orienta către firul de nailon, dat fiind faptul că este mult mai elastic și este recomandat pentru capturarea oricărui tip de pește;
  • Pescarii profesioniști – pot folosi firul din fluorocarbon, special conceput pentru a captura peștii mari. Este mult mai puțin elastic, ceea ce va face ca orice mișcare în apă a peștelui, oricât de mică, să poată fi identificată.

Care este metoda de adaptare a cârligului?

Multe dintre rateurile pescarilor de pești răpitori se datorează metodei de adaptare a cârligului. În pescuitul cu năluci, cârligele trebuie să aibă o curbură mare, în așa fel încât să poată străpunge falca peștelui răpitor.

Pescarii care optează pentru cârlige cu o curbură mică (sau pur și simplu uită de această regulă) atunci când pescuiesc pești răpitori sunt în număr destul de mare, însă nu la fel este și varietatea capturilor de la finalul zilei.

Folosind tehnica și echipamentul potrivit, șansele de reușită cresc exponențial. Caută și alege-ți toate instrumentele necesare pentru următoarea partidă de pescuit!

Care este stilul optim de pescuit?

De-a lungul timpului, fiecare pescar și-a adaptat stilul propriu de pescuit, în urma unor exerciții de tip încercare-eroare. Adaptarea la situații neprevăzute, precum și deprinderea tehnicilor și a mijloacelor potrivite ține de fiecare pescar în parte. Singurul lucru pe care îl poți îmbunătăți de pe acum este echipamentul, fiind un sprijin tehnic inedit pentru a te ajuta să capturezi prada ideală.

Pescuitul este atât o artă, cât și o știință ce presupune calități precum răbdarea și dezvoltarea unei strategii câștigătoare. Din acest motiv, pescuitul cu năluci nu se încadrează într-un tipar fix, putând fi adaptat în funcție de zonă și alți factori determinanți. Asigură-te că echipamentul tău este pregătit pentru sezonul de pescuit cu năluci!

Scroll to Top