6 dintre cele mai întâlnite metode de nadire cand vă pregătiți de pescuit

Pescuitul reprezinta una dintre cele mai relaxante activitati, fiind o pasiune foarte raspandita atat in randul adultilor, cat si in randul celor mai mici. Cu toate acestea, pescuitul este o activitate destul de complicata, care necesita documentare, exersare si nu in ultimul rand rabdare si bune abilitati organizatorice. Unul dintre elementele de baza ale pescuitului si in acelasi timp unul dintre cei mai importanti pasi il reprezinta nadirea. Si pentru ca nadirea poate reprezenta un subiect delicat mai ales pentru pescarii incepatori, in randurile care urmeaza va vom prezenta cateva metode de nadire pe care le veti putea folosi in cadrul partidelor de pescuit.

Pescarii cu experienta afirma ca nada, respctiv nadirea, reprezinta elementele care pot asigura succesul oricarui pescar. Pentru ca totul sa fie foarte clar, pe scurt, nada reprezinta hrana folosita pentru ademenirea pestilor, iar nadirea reprezinta intregul proces care presupune fixarea hranei si plasarea sa in locul cel mai potrivit pentru ca pestii sa fie atrasi langa carligul de care a fost fixat momeala.

Pentru ca pestele sa fie atras, este foarte important ca nada sa contina substante care se gasesc in mod constant in elementele care constituie hrana de baza a pestilor, sa fie asemanatoare din punctul de vedere al culorii, dar mai ales al aromei si al gustului. Mai mult decat atat, este necesar ca nada sa contina si momeala care va fi folosita in carlig.

Nada este aleasa inainte de toate in functie de speciile de pesti vizate, insa specialistii sunt de parere ca tipul apei, in special PH-ul acesteia, influenteaza intr-o foarte masura acest pas deosebit de important. De exemplu, in apele in care PH-ul este ridicat hrana se gaseste din abundenta. In cazul in care PH-ul este scazut, cantitatea de hrana este si ea mai mica, ceea ce inseamna ca nadirea se va face cu o mai mare usurinta si fara a tine cont de prea multe elemente pentru ca pestii vor simti rapid hrana.

Nada poate fi procurata de la toate magazinele de specialitate si tot de acolo se pot procura si aditivii special creati pentru augmentarea aromelor.

Dupa cum am mentionat si in randurile anterioare, nada trebuie sa se afle in stransa legatura cu momeala, asa ca cele din urma trebuie sa fie cat mai apropiate una de cealalta. Si pentru ca acest lucru sa fie posibil, fiecare pescar va trebui sa puna in aplicare metodele de nadire pe care le cunoaste.

Scroll to Top