Pescuit la pluta, secretele si placerea pescuitului cu pluta

Pescuit la pluta, secretele si placerea pescuitului cu pluta – Această tehnică este poate cea mai veche si distractivă pe care o puteți avea atunci când pescuiți la oblete, babusca, rosioara, caras sau crap și, probabil, cea mai versatilă, mai ales când pescuiți in lacurile din Delta Dunarii, canale, balti etc. sau zone si culoare cu stuf,papura, iarba “la ochiuri” ..aproape de mal sau la distante de până la 10-15 metri de mal. Nu este nimic mai frumos ca atunci cand vezi pluta cum pleaca sau se salta de la suprafață și apoi incepe agitatia apei din lac si observi ca ai un caras la kg in carlig sau incepe lupta cu un crap.

Pescuitul cu pluta este atât relaxant, cât și interesant! Ca și în cazul pescuitului de fund, o greutate din plumb este atașată de fir și apoi momeala este pusă pe cârlig. Diferența este că o pluta este plasata în linie pentru a ține cârligul oriunde ai vrea să fie în apă, în loc să-l lași să cadă pe fund. Avantajul acestui lucru este că puteți viza speciile care înoată între ape.

Puteti accesa categoria Speciile de pești pentru a obține ajutor în localizarea acestora si unde le veți găsi.Odată ce ați lansat, este un joc de așteptare până când vedeți pluta dispărând și apoi începe entuziasmul!

Desigur, sa nu uitam si de pescuitul la distanta cu pluta culisanta sau pescuitul la “pasarica” sau plimbatoare cum spun pescarii,  putem folosi mai multe metode cum ar fi cu telescopica din fibra sau carbon,metodele clasice cu stuful,trestia, un bat din bambus sau piper care cred ca unii inca le mai aveti prin casa.

Dar, din nou, având în vedere dupa mulți ani de cercetare și dezvoltare realizată de pescari specialiști, ne putem perfecționa abordarea pentru a folosi multe dintre tehnicile de succes care au fost dezvoltate pentru a crește rata de captură. Trebuie spus totuși, lansetele mai lungi vă vor oferi un control mult mai bun al liniei.

Ca în orice tip de pescuit, atunci când pescuiți cu pluta, este important să alegeți zonele din lac sau râu unde peștii stau de fapt pentru a se hrăni. Așadar, ca de obicei, căutăm structuri subacvatice, cum ar fi zone de buruieni, stuf,papura, gurile de râu și pârâurile de alimentare,  grămezi de pietre etc. pentru a ne găsi locul de pescuit.

Scroll to Top