Pescuit pe brațele Chilia, Sulina și Sfântu Gheorghe

Pescuit Delta Dunarii printre 160 de specii de pește. Mlaștinile de stuf acoperă 1563 km pătrați, fiind una dintre cele mai mari întinderi unice de stuf din lume. Delta este nu numai locație de pescuit Delta Dunarii, este un refugiu pentru iubitorii de animale sălbatice, observatori de păsări, oricine dorește să se îndepărteze de agitația orașului pentru câteva zile și să stea pentru relaxare câteva zile. Pentru cei care vor să facă plajă există chiar și zone amenajate la Sulina și la Sfântu Gheorghe.

După ce a traversat mai multe țări și a absorbit nenumărate căi navigabile mai mici, Dunărea se golește în Marea Neagră, la sud de granița cu Ucraina. La Tulcea, râul se împarte în trei canale separate, pe fiecare din ele fiind o locatie de pescuit Delta Dunarii – brațele Chilia, Sulina și Sfântu Gheorghe, creând o zonă plutitoare și stânci de nisip.

Bratele Dunarii (Tulcea, Chilia, Sulina si Sfantu Gheorghe)

Pe bratele Dunarii se pot pescui o varietate mare de specii de peste, in primul rand somn, crap, caras dar chiar si mreana. Sunt preferate gropanele (mai ales daca se gasesc la intersectia cu canalale Deltei) dar sunt posibile partide reusite in aproape toate locurile accesibile. In multe cazuri platourile dinspre mal se pot dovedi locuri excelente pentru crap si caras.

Poate cel mai mult depinde de trendul crecator sau descrescator al apei. Atunci cand apa este in scadere, pestele are tendinta de a reveni din ghioluri catre bratele Dunarii.

Scroll to Top