Perioada de reproducere a crapului

Crapul depune vreo 10-14 zile. De regulă, reproducerea începe la începutul lunii aprilie și se termină la sfârșitul lunii mai. Durează aproximativ 7 zile pentru ca crapul să mănânce înainte de reproducere, în această perioadă pot fi capturate exemplarele de trofee.

Trebuie reamintit faptul că la nivel legislativ sunt stabilite interdicții care sunt necesare pentru ca crapul să poată efectua calm lăsarea icrelor. Dacă pescuiești într-un iaz necunoscut, cel mai bine este să afli mai multe despre aceste legi. Un alt punct important de reținut este că crapul se reproduce în loturi. În primul rând, creștere tânără, cântărind aproximativ 1,5 kg, după un pește mai mare.

La ce oră mușcă crapul de primăvară?

Pescuitul la crap în aprilie și mai se face cel mai bine la mijlocul zilei – aproximativ 11: 00-17: 00. Pe măsură ce se apropie căldura, activitatea peștilor se schimbă – vârfurile sunt mai observate în timpul serii din zi. Mai mult, de la începutul lunii iunie, este mai confortabil ca crapul să-și cumpere hrană sub coasta de coastă.

Adică, pescuitul pe timp de noapte este ideal pentru luna mai. În acest moment, este recomandat să mergeți la pescuit câteva zile. De asemenea, acest pescuit se practică adesea în iulie și august, dar în mai este destul de adecvat și eficient.

Scroll to Top