Poate afecta ploaia pescuitul la crap?

Cu siguranta ca pasiunea voastra de a pescui v-a adus pe malul apei si in conditii mai putin prielnice. Drept urmare, daca va prinde ploaia pe balta si va intrebati unde s-au ascuns toti pestii, iata ce trebuie sa stiti:

In cele mai multe cazuri, ploaia ii incurajeaza pe crapi sa manance, mai ales pet imp de vara, atunci cand apa se oxigeneaza. Singurul motiv pentru care ploaia i-ar putea opri pe pesti din hranire ar fi acela ca picaturile sunt ori mult prea grele, ori sunt prea reci fata de apa din lac, iar in acest caz pestii se pot muta intr-o arie care le confera mai multa caldura.

In anotimpul rece, daca pescuiti in ape putin adanci si incepe sa ploua, picaturile pot afecta pestii facandu-I sa se simta incomfortabil. Drept urmare, in aceasta situatie pestii se vor muta indiferent cata momeala le veti arunca in apa. Se vor intoarce cel mai probabil sa adune toata momeala, dar abia dup ace apa se va mai incalzi, iar acest fenomen se produce de regula dimineata, cand razele soarelui vor atinge suprafata apei.

Asa ca nu va lasati pacaliti crezand ca pestii nu se hranesc atunci cand ploaua, deoarece ei mananca aproape tot timpul. Cand un crap nu se mai hranaeste pe vreme ploioasa, probabil face asta din cu totul alte motive decat ploaia: ori este satul, ori tocmai a terminat toata momeala pe care i-ati aruncat-o.

De obicei inainte cat si in timpul ploii are loc o scadere a presiunii atmosferice, scadere care este resimtita de pesti prin intermediul vezicii gazoase din interiorul corpului. Aceasta variatie a presiunii atmosferice ar putea fi un inconvenient in functie si de adancimea apei la care se afla pestele in acel moment.

Sunt tot felul de motive pentru care crapii nu se mai hranesc si, de obicei, ele duc la impresia ca ploaia este de vina. Dar, daca apelati la experienta voastra si urmariti atent si pestii si vremea veti descoperi pana la urma ce-I determina pe pesti sa nu se mai hraneaasca. Pana la urma, ploaia este un fenomen natural de care pestii nu ar trebui sa se simta amenintati devreme ce mediul in care traiesc este tot apa.

Scroll to Top