MAMALIGA CUBULETE PENTRU PESCUIT MREANA
Ingrediente preparare nada : -faina de grau macinata fin
-malai macinat fin
-miere de albine
-esenta anason
Preparare nada :
Se pune intr-o oala o cana de faina de grau macinata fin si doua cani de de malai macinat fin. Se omogenizeaza compozitia si se adauga aproximativ o treime din cantitate la fiert, intr-un tuci, apoi se adauga aproximativ 3 cani cu apa. Dupa ce a fiert compozitia, se adauga, un virf de cutit de sofran, o lingura de miere de albine, si 4 picaturi de esenta de anason. Treptat se adauga restul de de faina si malai , amestacand continuu. Dupa ce s-a fiert suficient mamaliga, se rastoarna pe un fund de lemn, pe care am asezat inainte, o bucata de panza. Dupa ce am rasturnat mamaliga pe fundul de lemn, se strange panza formandu-se o minge. Aceasta minge de mamaliga se turteste cu ajutorul altui fund de lemn, ca sa se fiarba uniform. Dupa ce s-a turtit mamaliga se pune intr-un vas cu apa, la fiert si se scoate cand va pluti la suprafata. Dupa ce se ridica la suprafata, se scoate mamaliga si se aseaza pe un fund de lemn, lasandu-se sa se scurga, apoi se scoate din panza. Aceasta mamaliga poate fi folosita cu succes pentru pescuit la mreana, sub forma de cubulete, sau sub forma de cocolos (pentru cocolos se umezeste putin mamaliga apoi se framanta pana va avea consistenta de plastelina).