Curățarea și stocarea firelor monofilament

Pentru a îndepărta murdăria, grăsimea și pelicula depusă pe linia de pescuit din monofilament folosim un amestec de apă și detergent.

Curățirea firelor o fac cel mai adesea pe apă, folosindu-mă de un burete pe care îl prind de suportul de lanseta sau de blanc, după ce l-am înmuiat în apă cu detergent (diluție 1:20) . Atunci când recuperez firul, am grijă ca acesta sa treacă peste buretele respectiv.

Din când în când pentru firele mai groase, utilizez și un spray degresant dedicat pentru scufundarea firelor, pe care îl aplic pe tambur direct, însă doar după ce am îndepărtat tamburul de pe mulinetă. Există riscul să aplic spray peste zone lubrifiate ale mulinetei și nu doresc asta.

Tamburii cu fir ai mulinetelor precum și rolele cu firul de pescuit trebuie depozitate într-un loc întunecat, răcoros și uscat. Eu prefer depozitarea tamburilor într-o cutie de mulinetă, pentru a le proteja de acțiunea de îmbătrânire cauzată de lumină. Mulinetele le stochez în huse dedicate.

Mentenanța echipamentelor de pescuit

Dacă ai citit până aici, ai înțeles cât de important este să-ți păstrezi uneltele de pescuit curate. Cu toate acestea, a ști cum să curățați o undiță sau o mulinetă nu este același lucru cu a ști cum să o întreți optim de-a lungul anilor. În această parte a articolului, vom arunca o privire asupra diferitelor activități de mentenanță pentru mulinetele de pescuit și cum să le prelungim durata de funcționare.

Scroll to Top