Solunar pescuit septembrie 2023

Care sunt cele mai bune zile de pescuit din septembrie 2023 conform solunarului.

Despre pescuitul in luna septembrie: Este luna cea mai favorabila pescuitului, peștii circuland mult mai mult comparativ cu lunile iulie-august, incepand sa se hraneasca intens. Daca presunea atmosferica este stabila si nu sunt fluctuatii mari de temperatura de la o zi la alta veți avea parte de o partida de pescuit reusita atat la pestii pasnici cat si la cei rapitori.

Ce este solunarul? 

Perioade favorabile pescuitului, stabilite in functie de pozitia simultana a Soarelui si a Lunii. In anul 1926 John Alden Knight a pus baza acestei teorii a solunarului facand o corelatie intre atractia Soarelui si a Lunii asupra Pamantului si hranirea pestilor. Cuvantul “solunar” este compus din doua cuvinte latine: „sol” de la Soare si „lunar” de la Luna.

Solunarul trebuie consultat inaintea fiecarei partide de pescuit si corelat cu alti factori de mediu cum ar fi anotimpul, presiunea atmosferica, conditiile meteo, variatiile de nivel ale apei. Nu trebuie sa uitam si de importanta factorului uman, experienta pescarului. Toate acestea adunate la un loc, fac ca o partida de pescuit sa fie reusita.

Tabel solunar valabil atat pentru pestii pasnici cat si pentru rapitori – solunar pescuit septembrie 2023

Scroll to Top