Monturi recomandate pentru săculetul si punga solubile

Culisantă, Elicopter, Plumb pierdut, Inline, toate aceste ansambluri de monturi se potrivesc cu saculetii solubili. Și posibilitățile de riguri sunt nelimitate, atât timp cat ne asigurăm că săculețul și cârligul sunt securizate.

Montura și rigurile pentru saculeti țin de preferință voastră și de specificul lacului pe care îl pescuiți. Dar, ca un pont, exploatați proprietatea de anti-răsucire a săculețului și folosiți cu încrede riguri realizate din fire suple (superioare dpdv mecanica) care, fără PVA, sunt predispuse încurcării. Mare atenție, însă, la gramajul plumbului ales! El trebuie să se completeze cu greutatea săculețului, astfel încât să puteți încărca lanseta la capacitatea ei maximă.

Punga solubilă este, însă, mai cu skepsis. Ansamblul care se potrivește cel mai bine este plumbul inline și rigurile scurte, mai ales dacă peștii din lacul pe care pescuim sunt fie apatici, fie extrem de precauți. Un rig din fir textil suplu și nu mai lung de 10 centimetri îl va taxa pe mustăciosul care va poposi în dreptul grămăjoarei noastre de nadă. Datorită acestor proprietăți, cârligul nostru se va întoarce în poziție de intepare la cea mai timidă aspirare, nelasandu-i peștelui timpul necesar să scuipe momeala.

Gramajul recomandat pentru plumb este de 60 – 85 d e grame, iar nada trebuie să acopere diferență până la greutatea maximă suportată de lansetă. Pont pentru distante extreme: puteți folosi plumbi și mai grei, ideal de 100 sau 110g, pentru distantă mai mare în aruncare, cu foarte importanta condiție ca lanseta să vi-o permită.

Scroll to Top