Efectele pescuitului pentru minte

Pescuitul este o activitate ce poate aduce liniște, stare de bine generală practicanților săi și prin prisma efectelor pozitive pentru sănătatea mentală și a deprinderii de abilități utile indiferent de categoria de vârstă. Și nu o spun doar eu, o spun psihologii. Să o luăm pe rând!

Pescuitul combate stresul și anxietatea

Mersul la pescuit poate fi o modalitate excelentă de a combate stresul și anxietatea. Dacă sunteți în căutarea unei activități care sa favorizeze relaxarea psihica, pescuitul este o opțiune excelentă.

Pescuitul este o activitate provocatoare din punct de vedere fizic și mental, motiv pentru care este atât de bună pentru ameliorarea stresului și a tensiunii.

Când pescuiți, de obicei sunteți concentrat pe sarcina pe care o aveți de efectuat și pe mediul înconjurător imediat și nu vă faceți griji pentru nimic altceva. Mulți oameni spun că pescuitul are și un aspect spiritual și că pescuitul este o formă de meditație. Concentrându-vă asupra împrejurimilor și apei, puteți să vă conectați cu mediul într-un mod în care alte activități nu pot. Acest lucru vă poate ajuta să vă relaxați și să vă limpezească mintea, reducând cantitatea de stres pe care o simțiți zilnic.

Cum mersul la pescuit poate crește stima de sine și reziliența

Când pescuim, deținem un control deosebit asupra mediului. Succesul partidei de pescuit depinde de mișcările pe care le facem noi.  Nu suntem dependenți de alții pentru a ne bucura de o experiență bună de pescuit. Ne putem baza pe propriile abilități și propria gândire pentru a dezlega puzzle-ul pentru a prinde și aduce la mal peștele.

Când găsim de unii singuri rezolvările la întrebări legate de locul în care vor să stea peștii, ce momeli preferă și cum îi putem prinde mai ușor, se dezvoltă foarte bine încrederea în sine.

Reziliența este capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc emoțional sau de altă natură.  La pescuit avem parte adesea de vizita unor potențiale capturi pe care nu reușim să le aducem la mal. Însă învățăm să ne revenim, să reluăm procesul, să insistăm și în cele din urmă să obținem succesul. Această lecție este una cu puternic efect psihologic. 

Scroll to Top