Pescuit plantat la punct fix

Marele avantaj al pescuitului cu navomodelul este nădirea grupată, la distanțe inaccesibile aruncatului din mână și în același loc.

Dar cum facem să ne asigurăm că lăsăm montura de fiecare dată în acel loc? Din nou, cea mai eficientă metodă (cu o marjă minimă de eroare, de doar un metru), dar și costisitoare este amplasarea unui dispozitiv GPS pe navomodel.

Autopilotul de la Tolson, de exemplu, va ajunge la locul salvat de către utilizator fără acționarea telecomenzii, un aspect extrem de util mai ales noaptea. Varianta mai la îndemână dar cu o marjă mai mare de eroare este legarea unui fir elastic tip marker pe linia principală, imediat după ce am plasat montura și am întins firul.

Cu toate acestea, la plantarea următoare trebuie să estimăm burta lăsată de fir până ajunge la destinație, astfel încât să ne asigurăm că ducem bărcuța în același loc de fiecare dată. Un mic dezavantaj este riscul alunecării firului elastic în timpul drillului (dacă nodul nu este făcut corect sau firul este de calitate slabă), și tăierea lui în condiții de siguranță, fără să ciupim și din linia principală.

Scroll to Top