De ce pescuitul este cea mai buna metoda de relaxare, indiferent de anotimp

Iată principalele beneficii:

– Pescuitul îi face pe oameni să călătorească în diferite zone frumoase ale țării noastre, să descopere zone de pescuit noi, pe care doar localnicii le cunosc. Uneori, pentru pescari se ivește ocazia să cunoască oameni noi și să-și facă prieteni, împărtășind povești și experiențe pe care le-au avut la pescuit. 

– Pescuitul reduce stresul și oferă momente de liniște și de bunăstare – asta arată studiile medicale ale cercetătorilor. Când sunt la pescuit, pescarii se relaxează, uită de probleme și de griji, fiind atenți doar la sunetele naturii și la firele întinse ale lansetelor, care au cârligele pregătite cu momeală, în apă.

– Liniștea de care au parte, prin contactul cu natura, le aduce beneficii asupra stării de sănătate, ceea ce nu se poate spune despre atmosfera din orașe. Atunci când practică acest hobby, se simt mai fericiți. În plus, dobândirea talentului de pescari contribuie la creșterea stimei de sine.

Pescuitul poate fi distractiv și relaxant, indiferent de anotimp sau de companie. În țara noastră există foarte multe zone de pescuit, unde oamenii pot să călătorească pentru a se bucura de sezonul de pescuit.

Un pescar se poate simți bine chiar și dacă nu prinde mult pește, însă dacă se repetă mai multe sesiuni fără captură, acest lucru poate duce la descurajare. Pescarii cu experiență știu deja ce să facă pentru a-și reduce semnificativ timpul de așteptare la pescuit și pentru a prinde mai mulți pești.

Cei care au posibilitatea decid să folosească un sonar, care le oferă numeroase avantaje:

– Crește șansele de a prinde o captură impresionantă la pescuit

– Emite unde sonore la frecvențe mari, care depășesc 200 MHz, în apă, unde acestea întâlnesc anumite obstacole (printre care și pești) și transmit înapoi unde ce sunt citite prin receptorul dispozitivului, iar apoi sunt afișate sub formă de imagini pe un display electronic

– Poate atinge adâncimi foarte mari, ce depășesc 300 m

– Oferă o hartă a adâncului apei în timp real

– Permite cartografierea bancurilor de pești și a vegetației acvatice

– Are anumite alarme ce se pot declanșa în funcție de mărimea peștelui detectat, când este o captură mare sau medie

– Poate detecta viteza de mers a ambarcațiunii, poate arăta adâncimea apei și temperatura acesteia.

Pescarii profesioniști știu deja că un sonar îi ajută să prindă mai mulți pești. Aceste dispozitive sunt disponibile pe piață într-o mare varietate de modele, de la cele mai simple și până la cele mai performante. Unele dispun de tehnologii avansate, ce oferă detaliile ce fac posibilă analiza reliefului și navigarea mai ușoară în zonele necunoscute ale bălților, râurilor și lacurilor.

Scroll to Top