Ce importanță are culoarea când alegi un fir de pescuit?

Culoarea firului pare mai degrabă o extravaganță însă ea contează suficient de mult atunci când vine vorba de pescuitul staționar pe ape limpezi, în partidele de pescuit de noapte, sau la pescuitul răpitorilor. Altfel spus,  în situați specifice. 

Atunci când selectați un fir colorat, este important să alegeți culoarea care vă oferă în același timp un camuflaj bun în apă, dar și o vizibilitate potrivită cu tipul și locul de pescuit și condițiile partidei. 

De exemplu, culorile luminoase, fluo, sunt bune pentru pescuitul de noapte sau în condiții de vizibilitate redusă. De asemenea sunt potrivite când avem nevoie să avem un control foarte bun al nălucilor sau al drilului in zone complicate. Culorile mai închise sunt mai bune pentru pescuitul în apă tulbure.

Alegerea culorii firului este importantă, deoarece poate afecta modul în care peștii văd sau percep capcanele noastre. Diferite tipuri de lumină pot fi reflectate diferit pe fire de culori diferite.

De exemplu, atunci când se pescuiește în ape limpezi, un fir transparent este ideal, pe când unul de orice culoare, deschisă sau închisă poate contraindicat pentru că peștii pot să îl vadă mai ușor.

Scroll to Top