Pescuitul în Luna Noiembrie: Strategii și Specii de Pești

Luna noiembrie poate părea o lună mai puțin prielnică pentru pescuit din cauza temperaturilor mai scăzute și a apei mai reci, dar pentru pescarii pasionați, aceasta poate aduce surprize plăcute, mai ales atunci când vine vorba de rapitori. În această perioadă, strategia de pescuit se schimbă și se adaptează la comportamentul peștilor. Vom explora aici cum poți obține cele mai bune rezultate la pescuit în luna noiembrie.

Momeală și tehnică:

Pentru pescuitul stationar, cum ar fi cel al babușcii și obletelor, este important să folosiți momeală adecvată. Viermii mici, larvele de libelulă și ramele mici pot fi alegeri eficiente în apele limpezi. Aceste specii de pești pot fi sensibile la mișcare, așa că pescuitul trebuie făcut cu răbdare și discreție.

Pentru rapitori, cum ar fi bibanul, stiuca și cleanul, se recomandă folosirea nalucilor și oscilantelor de dimensiuni reduse, recuperate lent. Această tehnică imită mișcările prăzii și poate atrage acești pești agresivi.

Specii de pești în Luna Noiembrie:

  1. Babusca și Obletele: Aceste specii se găsesc în ape limpezi și pot fi capturate cu viermi și larve de libelulă. Datorită comportamentului lor precaut, este esențial să fiți discreți la pescuit.
  2. Mreana și Cleanul: Aceste două specii se găsesc în special în apele cu substraturi pietroase. Momeala ideală pentru ele este rama, care poate fi ancorată cu grijă pe fundul apei.
  3. Bibanul: Bibanul este atras de rotative mici, dandinete și poate fi tentat și de pestișori vii și rame roșii. Această specie poate oferi unele surprize interesante, așa că variabilitatea în momeala poate fi utilă.
  4. Stiuca: Pescuitul la stiuca poate fi provocator, dar și foarte satisfăcător. Se pot folosi plute pentru a ține momeala pestișorului viu deasupra fundului, dar și naluci recuperate lent, care imită mișcările unei prăzi.
  5. La Marea Neagră: Dacă sunteți pasionat de pescuitul în zonă, puteți obține rezultate satisfăcătoare la guvid și chefal mic. Aici, folosirea unei game variate de momeli și tehnici poate fi utilă.

Calendarul Solunar:

Un alt aspect important de luat în considerare în pescuitul din luna noiembrie este calendarul solunar. Acesta indică perioadele când activitatea piscicolă este mai mare, ceea ce vă poate spori șansele de a prinde pești. Consultarea calendarului solunar vă poate ajuta să decideți când să mergeți la pescuit pentru a avea cele mai bune rezultate.

În concluzie, pescuitul în luna noiembrie poate aduce provocări, dar și recompense. Adaptându-vă tehnica și alegând momeala potrivită pentru speciile dorite, puteți avea parte de zile pline de satisfacție la pescuit. Nu uitați să vă verificați calendarul solunar pentru a vă maximiza șansele de succes. Pescuitul poate fi o activitate minunată în orice moment al anului, și luna noiembrie nu face excepție.

Scroll to Top