Ponturi pentru pescuit plantat

Atunci când urmărim ca montura noastră sa fie exact în locul dorit, vrem să scoatem crapul din agătătură, să nădim foarte exact, sau crapii sunt la distante mai mari decât putem noi lansa, singura metodă este folosirea bărcii.

Pescuitul plantat ne oferă toate aceste avantaje. Numai folosind barca și sonarul putem să gasim structurile care adăpostesc peștii sau să plantăm în imediata lor apropiere cu șanse reale de a-i scoate pe mal. Din punctul meu de vedere, numai folosind barca putem fi siguri că montura noastră este așezată perfect, neîncurcată pe fundul apei, iar nada se află exact în locul pe care îl vizăm.

· Firul principal trebuie să aibă coeficient de elasticitate cât mai mic. Vorbim aici de fire mono mai groase de 0.35 mm sau fir textil. 

· Montura ideala pentru astfel de pescuit este cea cu plumb pierdut. Pierderea plumbului ajută la scoaterea peștilor din agațatură iar drilul este mult mai sigur. 

· Noaptea, înainte de a pleca cu barca pe apă să aprindem o lanterna pe mal. Este cea mai buna modalitate de a avea un punct de reper atunci cand trebuie să ne întoarcem. 

· În barcă să avem tot timpul cel puțin o montură gata făcută, plumbi de rezervă, clipsuri pentru plumb, o foarfecă și o croșetă 

· Minciogul trebuie să stea tot timpul în barcă împreună cu salteaua de receptie. 

· Markerele de tip H trebuie să fie nelipsite din barcă. În orice moment putem găsi cu sonarul o noua structură pe care va trebui sa o marcăm. 

Pe langa avantajele pe care ni le oferă, pentru a fi in deplină sigurantă atunci când plantăm trebuie sa folosim vesta de salvare și să evitam a ne urca în barcă atunci când purtăm cizme șold sau pieptar.

Scroll to Top