loader image

Pescuitul de primăvară-Care pește începe să muște mai întâi?

Fiecare lună de primăvară este diferită și are propriile sale caracteristici. Cunoscându-le, pescarul va putea alege metoda potrivită de pescuit care îi va aduce succes. 

Recolta martie

Începutul lunii martie este un moment de cotitură în vremea din iarnă până în primăvară. În acest moment, scoarța de gheață începe să se topească intens și există din ce în ce mai puțin timp pentru
pescuitul cu gheață de iarnă.

Vremea în acest moment este instabilă – zilele calde cedează locul vremii reci. Luna martie este considerată luna trezirii știucii ; acest pește are un zel în legătură cu pregătirea activă pentru reproducere.

În acest moment, vă puteți baza pe o captură bună de roach, biban, începutul activității
carasului, plăticii și bibanului știuc. Datorită topirii crescute a gheții, se formează polinee. Acestea deschid accesul la oxigen și atrag în mod activ peștii.

În acest moment,mușcătura este deosebit de bună pe corpurile mari de apă și râuri. În acest moment, peștii își părăsesc habitatele de iarnă și se apropie de țărm.

În locurile adânci, încearcă să rămână mai aproape de suprafață. Adâncimea de lucru în astfel de cazuri nu depășește jumătate de metru. În acest moment, gândacul este prins pe linie, platica este prinsă pe alimentator, biban, știucă, ide sunt bune pentru filare.

Pentru prinderea bibanului la începutul primăverii, este important să folosiți filare ,
microjig sau jig. Puteți folosi viermii de sânge ca momeală atunci când pescuși cu o lansetă. Noaptea, puteți prinde burbot din gheața rămasă. În timpul zilei, este ușor să îl găsiți în acele locuri în care există lemn de drift în partea de jos. Știuca poate fi prinsă și cu echipament de iarnă în luna martie.

Dacă gheața s-a topit, atunci este timpul să ridicați o tijă. Bibanul de știucă în acest moment se comportă în așa fel încât este dificil de găsit. Când pescuiești în curent, trebuie să te bazezi pe faptul că peștele este încă la o adâncime de 4-5 metri. În astfel de condiții, puteți utiliza o tijă flotantă , un alimentator sau un instrument de fund care duce un vierme mare la momeală.

Scroll to Top