Pescarii au început să primească noile permise de pescuit comercial

În Delta Dunării, pescarii au început să primească noile permise de pescuit comercial.

În Delta Dunării, pescarii au început să primească noile permise de pescuit comercial. Noul document, precum şi licenţa de barcă, vor deveni, astfel, singurele acte supuse controlului.

Până la instituirea perioadei de prohibiţie şi anume până pe data de 10 aprilie, pescarii din Delta Dunării au obligaţia să intre în posesia noului permis unic de pescuit comercial.

Noul document include o serie de acte de reglementare necesare până acum pescarilor profesionişti şi anume: autorizaţia de pescuit comercial la autorizaţia de mediu, autorizaţia de funcţionare, precum şi cea de capturare şi comercializare a peştelui.

Noul model de permis de pescuit comercial a fost aprobat la mijlocul lunii decembrie a anului trecut prin ordin comun al miniştrilor mediului şi agricuturii, cu termen de aplicare în prima zi a acestui an.

Deoarece nu a putut fi tipărit într-un termen atât de scurt fiind perioada sărbătorilor de iarnă, prin decizia guvernatorului Rezervaţiei bioseferei Delta Dunării, permiselor de pescuit comercial din 2015 li s-a prelungit valabilitatea şi în acest an până la instituirea perioadei de prohibiţie.

Scroll to Top