Pescuit cu lanseta

Tipurile de Permise de Pescuit Online Eliberate de ANPA în 2024

În era digitală, Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură (ANPA) aduce inovație prin eliberarea online a diverselor tipuri de permise de pescuit pentru anul 2024.

Această modalitate facilitează accesul pescarilor la resursele acvatice vii în mod eficient și transparent. Iată cele trei tipuri de permise de pescuit disponibile online:

1. Permisul de Pescuit Recreativ pentru Dunăre cu Brațele Sale și Habitale Piscicole Naturale Necontractate:

Acest permis, valabil pentru pescuitul recreativ pe Dunăre și în habitatele piscicole naturale necontractate, se poate obține online direct de pe platforma dedicată, disponibilă pe site-ul anpa.ro.

Pescarii individuali care doresc să exploreze frumusețea Dunării și să se bucure de pescuitul recreativ pot obține acest permis fără a fi nevoie să se deplaseze fizic, beneficiind astfel de un proces simplu și rapid.

2. Permisul de Pescuit Recreativ pentru Marea Neagră:

Pescuitul recreativ în apele Mării Negre devine și mai accesibil prin intermediul permisului online, disponibil pe platforma dedicată de pe site-ul anpa.ro.

Pescarii pasionați de aventura pescuitului în apele mării pot obține acest permis în câteva pași simpli, totul în mod virtual și fără a întâmpina bariere administrative.

3. Permisul de Pescuit Recreativ pe Habitalele Piscicole Naturale Contractate de Asociații:

Pentru habitatele piscicole naturale contractate de asociațiile de pescari recreativi, ANPA pune la dispoziție un sistem eficient de eliberare a permiselor online.

Acest tip de permis poate fi obținut prin intermediul asociațiilor de pescari, care facilitează procesul pe platforma online anpa.ro. Colaborarea strânsă între ANPA și asociațiile de pescari asigură un control riguros al utilizării resurselor acvatice în scop recreativ.

În concluzie, ANPA aduce avantaje semnificative pescarilor, oferind posibilitatea de a obține permisele de pescuit online, simplificând astfel procesul și încurajând practicarea responsabilă a pescuitului recreativ în diversele habitate acvatice ale României.

Accesul facil și transparent la aceste permise online contribuie la protejarea resurselor acvatice și la promovarea unei experiențe pozitive în cadrul comunității pescarilor recreativi.

Scroll to Top