EVITĂ ARSURILE SOLARE LA PESCUIT

Acum ai informații de bază despre cât de critic este să te expui la soare mai mult timp. Posibilitatea de a avea arsuri solare este foarte mare și îți crești șansele de cancer de piele. Oricât de pasionat de pescuit ai fi, niciun trofeu nu merită riscul să faci cancer de piele.

Așadar, cât timp totul este încă sub control și sezonul de pescuit este cu atât mai mult la apogeu, evită cu orice preț arsurile solare în timpul pescuitului!

FII ATENT LA  UPF-URI

Factorul de protecție împotriva ultravioletelor sau UPF este un standard al radiațiilor UV care penetrează îmbrăcămintea/țesătura. Pe de altă parte, factorul de protecție solară (SPF) este o măsură în timp a modului în care durează protecția împotriva UVB. 

O țesătură sau o îmbrăcăminte cu un indice UPF 50+ oferă o protecție superbă împotriva radiațiilor UVA și UVB, deoarece blochează 98% din razele solare. Cu o penetrare de doar 2% a razelor UV, riscul de expunere este incredibil de redus. 

O cremă de protecție solară cu SPF 30 îți va proteja pielea expusă la UV timp de aproximativ 10 ore, atunci când este folosită cu precizie. În orice caz, reține că puterea UVB și frecvența de răspândire diferă în funcție de zi și de zonă. 

9 din 10 cazuri de cancer de piele ar fi putut fi prevenite cu ușurință prin soluții inteligente, cum ar fi aplicarea unei creme de protecție solară cu cel puțin SPF 15 și un rating de patru sau cinci stele, purtarea unei ținute adecvate (ochelari de soare, bluză largă cu mânecă lungă UPF 30-50 și pălărie) și evitarea soarelui puternic.

Cu toate acestea, dacă ești dependent de pescuit, evitarea totală a soarelui ar fi imposibilă, așa că singura opțiune rămâne să-ți procuri urgent echipamentul adecvat și complet.

Scroll to Top