Dupa cum se poate observa si din postarile mele cu balti de pescuit, folosesc in principal tehnica pescuitului la feeder. Nu am o experienta foarte mare in pescuitul general, cu atat mai putin la tehnica feeder, insa imi place foarte mult acest stil de pescuit si m-am documentat online aproape jumatate de an pana sa ma decid, sa incep achizitia de scule pentru pescuit la feeder. Plaja de lansete, mulinete si accesorii este la fel de mare ca si in cazul pescuitului la crap iar preturile pentru unele articole nu sunt deloc de neglijat.
Pescuiesc de cand imi facea bunicul varga din bat de alun, insa frecventa partidelor era de 1 maxim 2 iesiri la pescuit pe an. Daca in anii trecuti pescuiam la crap/caras, cu lansete telescopice ieftine, bombe sau momitoare cu 2-3 ace gata legate fara a ma interesa prea mult detaliile tehnice despre scule sau monturi, incepand cu 2015 am ales sa pescuiesc putin mai „inteligent” insa in acelasi timp fara a cheltui foarte multi bani.
Am decis sa ma documentez mai atent atat la partea de scule cat si la partea finala, a monturilor, pe care le realizez singur acuma. Sculele de pescuit am ales sa le achizitionez din doua surse diferite, Dragonul Rosu respectiv EnergoFish. Din DR7 am cumparat cu 250 Lei un set Hakuyo compus din Lanseta Hakuyo Shimago Feeder (Medium-Heavy) de 3,90m cu actiune de 40-120gr. din 3 segmente cu 2 varfuri si mulineta Hakuyo Maxx 4000, iar de la EnergoFish am cumparat o lanseta Carp Hunter Plus Feeder de 3,60m cu actiune 40-80gr. impreuna cu mulineta Carp Hunter Feeder runner 6000, ambele la 150 Lei.
Ambele seturi le-am folosit atat cu momitoare method feeder cat si cu diverse cosulete de nadit cumparate de la magazine online de pescuit . La partea de fire principale am optat atat pentru fire mono cat si pentru fire textile. Pe lanseta de la Carp Hunter am pus fir mono Jaxxon de 0,22mm iar pe Hakyuo am un tambur cu Jaxxon mono de 0,25mm si un tambur cu fir textil Hakuyo de 0,20mm.
Am ales fir textil pe tamburul principal si nu inaintas textil, pentru ca la fiecare aruncare cu firul mono clipsat reuseam sa rup linia principala. Problema era atat la clipsul mulinetei cat si la felul cum aruncam, asa ca am decis ca pana ma obisnuiesc sa imi reglez forta de lansare, sa folosesc firul textil calinie principala.
Ca incepator sunt foarte multumit de ambele seturi feeder. Deoarece am cumparat totul treptat si nu deodata, costul total de cca. 700 lei pe parcursul a 6 luni nu l-am resimtit asa de tare. In costul total intra si suporti feeder, momitoare method, cosulete, ace, agrafe, opritoare, antitangle, maruntisuri pentru monturi, fire etc. pe care le-am achizitionat trepatat, la fiecare partida de pescuit, unde adaugam un buget de 30-50 lei pentru diverse lucruri pe langa nada.
Dupa aproape 6 luni si 15 partide de pescuit la feeder (pescuiesc doar in weekend) pot sa spun ca acesta este stilul meu preferat de pescuit, nu din cauza finetii cat pentru dinamica. In general nu suport sa stau degeaba, de aceea, chiar si cand pescuiam cu scule de crap, schimbam nada din momitor foarte des, la 30-45 min. si nu imi placea sa stau pur si simplu in scaun si sa ma holbez la bambine sau sa astept sa sune avertizorul. Acum dau o importanta mai mare acestui hobby, incepand de la alegerea locului, nada pe care o folosesc si cum o folosesc, pana la aspectul si mecanica monturilor.
In concluzie, voi continua pe acest stil, mai am foarte multe de invatat si testat. Recomand acest stil persoanelor mai active, care se plictisesc repede