Locuri de pescuit pe Dunare si din Delta Dunarii

Pentru oricine vine în Delta Dunarii, pescuitul la Crap si Somn, Stiuca etc. este la mare cautare, daca nu este obiectivul principal al calatoriei si vizitarii, este pescuitul si pasiunea pentru pescuit cu siguranta în mintea sa. Și există motive întemeiate pentru asta. Există sute de Lacuri, mlaștini și canale de toate dimensiunile, care ofera conditiile potrivite pentru o vacanta fantastica, bineinteles pentru pescari inraiti.

Pentru a pescui in Delta, ai nevoie de un Permis acces Turist in Biosfera, Permis de Pescuit, (Permisul acces Ambarcatiune sau Autoturism pe zi sau an mai nou si prin), pe care le poti achizitiona de la ARBDD, din sectiunea Permise Online, Citeste detalii Permis ARBDD si apoi comanda de pe site-ul ARBDD permisul dorit valabil in Delta Dunarii) unde le poti comanda si platii cu cartea de credit si le primesti instant in email sau de la Automatele ARBDD, pentru celelate brate ale dunarii din restul zonelor tarii, altele decat cele din Rezervația Biosferei Delta Dunării, aveti nevoie de permisul ANPA, Citeste detaliile legate de eliberarea unui Permis Anpa. Nu uita, informeaza-te corect, sunt zone de pescuit unde prinzi si eliberezi – Catch and Release.

Dupa ce a-ti achizionat toate permisele necesare aveti nevoie si de PG mai exact Avizul Eliberat de Politia de Frontiera, mai multe detalii despre PG – Aviz de Frontiera. Depinde cu ce vrei sa te deplasezi si in ce zone, retine si citeste despre Perioada de Prohibitie, iar barca o poti lua de la localnici contracost daca nu beneficiezi de una. In urmatorul an asigura-te ca trimiti Fisa de Captura ANPA.

Să aflii care sunt cele mai bune locuri pentru pescuit este cel puțin puțin dificil, fara o barca, un localnic ghid, deoarece există apă și pește, peste tot și aruncând pur și simplu lanseta, ești sigur că vei prinde ceva. Întreaba ca nu costa bani, pescarii locali cu experiență, totuși vă vor indica în direcția corectă și veți ști cu precizie unde puteți captura trofeul preferat.

Sa incepem cu Delta Dunarii

Iată doar câteva locuri în care oamenii mi-au spus că au reușit să capteze o cantitate impresionantă de pești: Caraorman și lacurile și canalele din jur.
Din Caraorman, puteți accesa cu ușurință unele dintre cele mai bogate lacuri din Delta Dunării: Puiu, Lumina, Puiulet și Chirilova. Sunt la mai puțin de o jumătate de oră de mers cu barca de sat. Dintr-un singur loc, puteți prinde Biban și Babusca atât de ușor încât nu aveți întotdeauna nevoie de echipamente sofisticate. Sculele simple ar putea face cu ușurință diferenta.

Canalele din această zonă oferă o mulțime de oportunități. În general, peștii precum crapul, bibanul și platica preferă locurile în care se întâlnesc două canale de diferite pâraie. Acolo unde apa curge ușor, există șanse mari să prindeți exemplare mari de crap.

Unele dintre canalele pe care le puteți verifica sunt Litcov, Vatafu, Puiu-Rosu, Puiulet-Lumina și Puiulet-Rotund.

Iata cele mai bune locuri de pescuit pe Dunare in zona Dobrogei Bratul Sfantul Gheorghe km 0

In prima bucla de pe Brațul Sfantu Gheorghe, cea de la Mahmudia-Murighiol sau Potcoava cum mai este poreclita de pescari, bucla de la Ivancea, Perivolovca. Din cate am inteles buclele sunt interzise, inainte sa plecati e bine sa va documentati de aceste zone.

Dupa ce treceti cu bacul pe la nufarul intre ilgani si partizani, dar pe Sfantul Gheorghe nu pe Sulina, dupa ce treceti de Ilgani, la aproximativ trei km distanta intrati intr-o padure pe partea stanga este dunarea, vezi observa intrarile in padure pe stanga, locuri foarte bune care tin foarte mult crap.

Încă pe partea stângă, puteți accesa lacul Ierenciuc printr-un mic canal cu același nume. Din forma lacului, bănuiesc că acum câteva secole a fost o parte reală a bratului Sfântului Gheorghe.

La sud, există o serie de canale care duc fie la lacul Razim, cel mai mare din România, fie la lacul Dranov, canalul Lipovenilor, Dranov sau Dunavat.

Pentru somn zona lacului belciug, km 29-44, Aici gasiti cazare pe hoteluri plutitoare, ancorate pe sf. gheorghe, intre km. 29 si 44, Intre km. 77 si 79 unul dintre de cele mai bune locuri de pescuit, Tulcea km 71, Isaccea km 103, Harsova km 253, Cernavoda km 300.

Acesta este probabil cel mai frumos dintre cele trei brate principale ale Dunării. Poți pur și simplu să pescuiești chiar in fluviu, sau să te îndrepți spre lacurile și canalele din jur. Puteți vizita canalul Uzlina și lacul cu același nume. Are o adâncime de aproximativ 2 metri și oferă posibilități excelente de pescuit, dar va trebui să concurezi cu imensa colonie de pelicani care ia masa în mod regulat aici.

Pe Bratul Chilia dupa ce treci cu bacul pe la Tudor Vladimirescu (Tulcea) pana la Ceatalchioi mergeti pe drumul pietruit, dupa ce treci de ramificatia cu Sireasa sa o iei la dreapta pe drumul de pamant si acesta te scoate la o ferma dezafectata, urci putin pe drumul pietruit dupa care o iei la stanga pana in cotul Dunarii, unde gasesti o multime de locuri frumoase de campat, mare atentie semnal la telefon foarte slab, trebuie sa va miscati de colo colo pana prindeti semnal cat de cat sa poti suna. Eu am pescuit la porumb, dar colegii mei au prins si la boilies SCOPEX. Alte locuri pescuit la crap mai sunt si pe Bratul Tataru.

Pe Bratul Sulina La Gorgova am prins Crap foarte bine, iar momeala am folosit Mamaliga, patratica tare si mare , dar si la porumb.Un alt loc foarte bun de pescuit este la Maliuc, imediat dupa sat se vad foarte bine locurile.

Mila 23

Înconjurat de apă și de pescari experimentați, nu există nici-o șansă să părăsiți Mila 23 fără să mâncați tradiționalul Bors de Peste, Saramura de Biban sau Storceag si multe alte delicateste pe care localnicii le pregătesc aici. Acest sat este minunat pentru cazare sau daca doriți să vă demonstrați pescuitul în lacurile Fortuna, Trei Iezere sau Ligheanca din apropiere.

Unul dintre cele mai căutate locuri de pescuit sunt la cetatea Păcuiul lui Soare, greu de ajuns dar se merita, dar şi pe malul românesc al Dunării la graniţa cu Bulgaria se prinde bine crap.

Pescarii profesionisti, pe malul Dunării, cauta zone cat mai linistite in salbaticie şi peisaj de vis. Cele mai căutate locuri de pescuit sunt la cetatea Păcuiul lui Soare, Calarasi, dar şi pe malul românesc al Dunării la graniţa cu Bulgaria.

Doar asigurați-vă că vă familiarizați cu restricțiile de pescuit și nu treceți niciodată peste bord. Să păstrăm aceste locuri sălbatice curate si naturale.

Mai jos am atasat alte noi locuri de pescuit linistite pe care le poti incerca de-alungul timpului.

Galati km 151, Braila km 170, Bob și Fasole la 3 km în aval de Cernavoda, Calarasi km 370,Oltenita km 430, Giurgiu km 493, Zimnicea km 554, Turnu Magurele km 597, Corabia km 630, Bechet km 679, Bistret km 725, Calafat km 795, Cetate km 811, Gruia km 851, Turnu Severin km 931, Orsova km 954, Drencova km 1015, Moldova Veche km 1048, Bazias km 1072, nu uitati incercati si pe Dunarea veche.

Scroll to Top