Ce nadă punem în săculetul si punga solubile

Nada pe care o folosim pentru amestec poate fi din cea mai diversă, în funcție de obiectivele noastre de pescuit și de preferințele crapului din balta respectivă. Este important să aveți aceste informații și să acționați în consecință! Veți găsi mai jos câteva ponturi pentru realizarea unui mix complet și irezistibil, cu care nu aveți voie să dați greș.

La amestecul pentru saculet solubil, regula principală este să combinăm elemente cu dizolvare rapidă și lentă, astfel încât primul crap care ne vizitează să aibă cu ce se ospăta.

Fundația. Începem cu particulele pe care ni le dorim să rămână cat mai mult timp pe substrat. Putem azvârli în galeată boilesuri tari sfărâmate, porumb fiert sau un mix de pelete de diferite dimensiuni și cu timpi variați de dizolvare.

Păpica. Continuăm cu particule cu solubilitate mai rapidă, dar cu un aport nutritiv ridicat, adică elementele care emit semnale rapide de hrană către pești. Putem alege între boilesuri solubile sfărâmate sau micropelete.

Praf în ochi. Vă rog să nu o luați ad literam. Este vorba de adăugarea unui groundbait cat mai fin, care să creeze efectul de nor. Scopul lui este să atragă atenția peștelui către grămăjoară noastră de nadă. Și nu în ultimul rând, particule uscate, al căror rol este să se ridice în masa apei, creând un adevărat covor roșu pentru crapi. Este de preferat să umectați mixul cu ajutorul unui atractant lichid (atenție, unul care nu topește materialul PVA!), cu condiția să puneți groundbaitul după ce particulele se vor fi hidratat complet, pentru crearea efectului de nor.

Ca un nota bene, puteți lega saculeti solubili exclusiv cu boiles, mai ales atunci când vizați crapi de talie mare.

În cazul pungilor solubile, regula este să nu lăsăm niciun loc neexploatat din interiorul acestora, astfel încât punga să fie cat mai compactă. Pentru asta, trebuie să folosim particule cat mai mici și cat mai fine.

Cum se face

  1. Începeți prin adăugarea unui goundbait cat mai fin sau a unei spărturi de boiles (pe care o obțineți cu un grinder metalic).
  2. Adăugați rigul și plumbul, cu care presați praful de la baza pungii.
  3. Adăugați micropelete de 2 milimetri după preferințele voastre.
  4. Partea lichidă poate fi injectată cu ajutorul unei seringi, vărsată înainte de a închide punga sau efectiv îmbibată.

Pentru ultimă variantă, va recomand uleiul de cânepă (sau alte uleiuri specializate), care are proprietatea de a pătrunde în pungă fără să o topească.

Scroll to Top