Balti și lacuri de pescuit în Maramures

Lacul Firiza

Lacul Firiza sau barajul de acumulare Stramtori Firiza a fost construit pentru alimentarea cu apa potabila a municipiului Baia Mare. Barajul a fost dat in functiune in 1964, are o inaltime de 52 de metri si o suprafata de 113 hectare.

Pozitionare: Pe drumul de la Baia Mare spre Firiza, la aproximativ 23 km de Baia Mare. Caracteristici: Zona de agrement destinata pescarilor; lacul de aculumare de la Firiza ofera diferite specii de pesti, cum ar fi: carp, somn, pastrav de lac, platica, clean, caras, oblate, salau. Atentie – pescarii au nevoie de autorizatie de pescuit. Se poate merge cu barca, caiacul. OBS: Inotul este interzis in lac, insa interdictia nu se aplica!

Speciile de pesti din lac sunt: babusca, biban, caras, clean, crap, pastrav, platica, rosioara, salau, somn si stiuca.

Imagine similară

Balta Două Veverițe

Lacul Două Veverițe se află la ieșirea din localitatea Lăpușel, spre Hideaga. Este fostul lac al Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi. Acum este administrat de comuna Recea, care a și stabilit regulamentul de pescuit.

Conform acestui regulament pe lângă cele obișnuite, camparea este interzisă, la fel și scăldatul, plimbarea cu ambarcațiuni sau cu saltele. Lacul are o suprafață de 6,4 hectare și este populat cu mai multe specii de pești, cum ar fi: caras, crap, fitofag, novac, oblete, biban, babușcă.

Balta Satu Lung

Accesul se face destul de usor, iar balta ofera surprize deosebite celor insistenti si rabdatori a o cunoaste. Intalniti specii precum: crap, caras, ten, sturion pe timp de vara iar iarna somn african. Se pescuieste doar ziua si se pot retine maximum 5 kg de peste sau o capatura care depaseste 5 kg.

Lacul Lighet

Lacul Lighet situat pe partea de sud-est a orașului Târgu Lăpuș a fost realizat în anul 1975, prin bararea pârâul Nireș, numit și Lighet. Suprafața lacului astfel creat atinge 4 ha, iar adâncimea apei variază de la 0,5 m lai 6 m.

Volumul lacului este de 0,075 milioane de metrii cub, loc ideal pentru peștii, care populează lacul. Pescarii pot prinde aici: crap, caras, amur, fitofag, albișoara, roșioara și biban. Lacul este înconjurat de pădure și a fost amenajat aici și o bază de agrement.

Imagini pentru lacul lighet

Lacurile din Lăpuș

În comuna Lăpuș, în partea nordică a acesteia, se află 3 lacuri cu o suprafață cuprinsă între 0,8 și 4,3 h. Lacurile sunt mai puțin cunoscute, dar persoanele din zonă merg des la aceste lacuri. Speciile întâlnite sunt: crap, caraș, fitofag și biban.

Scroll to Top