Balti de pescuit langa Bucuresti amenajate sub forma baltilor sau helesteelor private

Pescuitul in salbaticie este, desigur, o activitate cu destule beneficii, mai ales pentru pescarii care vor sa pastreze acel parfum de autenticitate si de neprevazut. Totusi, este o activitate care solicita destul de mult efort (mai ales pentru identificarea locatiilor) si timp (deoarece va trebui sa petreci ore bune pe balta in asteptarea unei capturi).

Daca rabdarea si timpul nu sunt printre punctele tale forte si vrei sa vezi neaparat rezultate generoase, optiunea unor balti de pescuit sportiv cu plata in zona Bucurestiului este demna de luat in seama.

Balta Moara Vlasiei 2

Este una din cele mai prolifice balti pentru pescuitul la crap, de unde cel mai probabil nu vei pleca dezamagit. Locatia este privata, amenajata pentru pescuit sportiv si competitional. Cu o suprafata a apei de circa 17 ha, ofera posibilitatea unor capturi impresionante.

Nu uita sa ai lansete si monturi speciale pentru crap, deoarece este principalul peste cu care este populata balta. Sistemul de prindere este catch & release sau, optional, poti pastra o anumita cantitate conform regulamentelor baltii. In privinta taxelor, acestea variaza in functie de timpul petrecut, de la 80 lei pentru 12 ore, cu eliberarea capturii, pana la 150 lei pentru 24 ore sau cu pastrarea pestelui prins. Desigur, poti beneficia, contra cost, si de alte servicii cum ar fi inchirierea de pontoane speciale.

Balta Tancabesti 1

Pentru pescarii competitivi si pentru cei care se considera profesionisti ai sportului, Balta Tancabesti 1 este locatia de pescuit ideala din zona Bucurestilor. Desigur, nu vei merge aici la pescuit pentru plevusca. Cei care vin aici nu au in gand decat cele mai mari trofee de crap cu care sa se inscrie in ”cartea de aur” a povestilor pescaresti.

Tot aici, pescuitul la somn da rezultate excelente, dar au fost raportate capturi frumoase si la pescuitul de rapitor, asa incat locatia este una potrivita pentru pescarii completi, cu experienta si cunostintele necesare.

In plus, vei gasi optiuni de cazare, precum si restaurant cu specific pescaresc, fiind un loc ideal de deconectare pentru mai mult de o zi. Pentru tarife de acces si pescuit actuale va trebui totusi sa solicitati informatii de pe pagina de contact social media, din ultimele informatii costul fiind undeva la 150 lei pentru 12 ore de pescuit.

Balta Floarea Popestiului

O alta balta destinata amatorilor de pescuit la crap este Floarea Popestiului. Avand un regulament mai strict, se permite intrarea cu o baterie de maxim 4 lansete, iar taxele sunt dupa cum urmeaza:

  • 60 lei pentru 12 ore in sistem catch & release
  • 120 lei pentru 12 ore cu retinere a 5 kg de crap si maximum 2 kg de caras
  • 50 lei pentru 12 ore de pescuit la feeder cu maxim 2 lansete specializate si sistem catch & release.

Lacul Varlaam

Un lac artificial, creat pe locul unei foste exploatatii de balastiera, Varlaam are cira 30 ha luciu de apa impartit in doua sectiuni. Desi este renumit prin popularea cu crap cu dimensiuni mari si de trofeu, balta acomodeaza si rapitori, fiind un bun loc pentru pescuitul la stiuca, salau ori biban, dar numai cu momeala artificiala conform regulamentului.

Taxele sunt de la 80 de lei pe zi, in sistem catch & release, pana la 100 de lei pe zi, cu retinere doar la speciile de caras si ten (crap chinezesc). Alte specii (crap romanesc sau rapitori) trebuie eliberate. Merita mentionat ca ziua de pescuit pe aceasta balta este considerata de la rasaritul pana la apusul soarelui.

In concluzie, acestea fiind doar cateva balti de pescuit langa Bucuresti, arealul geografic este unul bogat in solutii pentru orice tipologie de pescar. Exista locatii adecvate atat pentru amatorul in cautare de citeva ore de relaxare, cat si pentru profesionistul care nu poate trai linistit fara o captura de fotografie.

Scroll to Top