MOMELI PENTRU CLEAN

1) LACUSTA PENTRU CLEAN

Ingrediente preparare nada : – lacuste
– greieri

Preparare nada : 

Cleanul se pescuieste, vara si toamna, la diferite momeli, printre care se numara si lacustele. Se detaseaza picioarele mari de la lacusta si se introduce carligul cu tija lunga de la cap spre coada, avandu-se grija ca varful carligului sa iasa pe partea cu aripile. Aceeasi tehnica se foloseste si la pescuitul cu greieri.

2) MAMALIGA CUBULETE PENTRU PESCUIT CLEAN

Ingrediente preparare nada : -faina de grau macinata fin
-malai macinat fin
-miere de albine
-esenta anason

Preparare nada : 

Se pune intr-o oala o cana de faina de grau macinata fin si doua cani de de malai macinat fin. Se omogenizeaza compozitia si se adauga aproximativ o treime din cantitate la fiert, intr-un tuci, apoi se adauga aproximativ 3 cani cu apa. Dupa ce a fiert compozitia, se adauga, un virf de cutit de sofran, o lingura de miere de albine, si 4 picaturi de esenta de anason. Treptat se adauga restul de de faina si malai , amestacand continuu. Dupa ce s-a fiert suficient mamaliga, se rastoarna pe un fund de lemn, pe care am asezat inainte, o bucata de panza. Dupa ce am rasturnat mamaliga pe fundul de lemn, se strange panza formandu-se o minge. Aceasta minge de mamaliga se turteste cu ajutorul altui fund de lemn, ca sa se fiarba uniform. Dupa ce s-a turtit mamaliga se pune intr-un vas cu apa, la fiert si se scoate cand va pluti la suprafata. Dupa ce se ridica la suprafata, se scoate mamaliga si se aseaza pe un fund de lemn, lasandu-se sa se scurga, apoi se scoate din panza. Aceasta mamaliga poate fi folosita cu succes pentru pescuit la clean, sub forma de cubulete, sau sub forma de cocolos (pentru cocolos se umezeste putin mamaliga apoi se framanta pana va avea consistenta de plastelina).

3) NADA PENTRU CLEAN CU MIX SI VIERMISORI COLORATI

Ingrediente preparare nada : – mix semipreparat (aroma vanilie sau scoica)
– viermisori colorati (galbeni, albi, rosii)

Preparare nada : 

Viermisorii se afla printre momelile care dau mari rezultate la pescuitul cleanului. Tinand seama ca nu putem arunca viermisorii intr-un punct cat mai exact, vom folosi un mix semipreparat, pentru a ingloba viermisorii. Se prepara mixul adaugand cate putina apa si amestecand. Atunci cand mixul se leaga si putem forma bulgari, vom adauga si viermisorii. Se amesteca bine mixul cu viermisorii si se formeaza mici bulgari de marimea unui ou de gaina, apoi se lanseaza in locurile in care dorim sa pescuim. Daca in locul in care pescuim, viteza de curgere a apei este mai mare, vom lansa bulgarii de momeala cu 1 – 2 metri mai amonte, de locul unde dorim sa pescuim. Odata ajuns in apa, bulgarele de momeala incepe sa se desfaca, imprastiind bucatele mici de nada.

Scroll to Top