loader image

Cum obtin Permis de granița online 2022

Pescuitul sportiv recreativ in zonele de frontiera ale Romaniei se poate exercita doar in baza unui set de documente. Deseori ne lovim de termenul “ pg online”. Nu este suficient permisul de pescuit eliberat de A.N.P.A..

Apare urmatoare intrebare: “cum obtin PG online?”. Atata vreme cat vizam apele care constituie frontiera de stat, trebuie sa respectam legislatia in vigoare si ne lovim de obligativitatea detinerii unui document suplimentar: pg pescuit!

Ce este un PG pescuit ?

Permisul de granita pentru pescuit , sau prescurtat PG pescuit, este un document eliberat de politia de frontiera care permite titularului sa desfasoare activitati de pescuit recreativ in zona de frontiera a tarii. In termeni specifici, acesta se numeste aviz de pescuit recreativ.

Acest document a fost infiintat in baza prevederilor art. 40 din OUG 105 / 2001 privind frontiera de stat cu modificarile si completarile ulterioare. Evident, vizeaza activitatile de pescuit in apele de frontiera, apele maritime interioare si in marea teritoriala.

Cum obtin PG online?

Solicitarea se va adresa serviciilor teritoriale ale Politiei de Frontiera /Garda de Coasta, acestea fiind organizate si avand zona de competenta la nivelul fiecarui judet de frontiera. In acceasi OUG 105/2001 -articolul 40, sunt recunoscute ca fiind autotritati competente care definesc perioadele si zonele pescuibile A.N.P.A. si A.R.B.D.D..

Iata ce trebuie facut la capitolul “cum obtin PG online”. Trebuie accesat site-ul politiei de frontiera, in sectiunea formulare. De acolo avem de completat datele personale si de incarcat cererea tip si o copie dupa actul de identitate.

In cazul in care intentia este de a merge in Delta Dunarii, suntem obligati sa atasam cererii si permisul eliberat de catre A.R.B.D.D..

Pe langa acest document, avem nevoie de permise suplimentare pentru activitatile de pescuit recreativ pe ape naturale.

Scroll to Top