După ani buni de pescuit în acest stil, Adi Petrişor, campion naţional de patru ori cu echipa la staţionar, spune că pescuitul pe taluz este cel mai complex şi greu pescuit, foarte multă lume fugind de acesta.
Este un pescuit în care inteligenta şi inspiraţia îţi sunt puse greu la încercare. Ca de fiecare dată pornim de la nada pe care trebuie să o pregătim în funcţie de câteva lucruri şi anume: înclinaţia taluzului, unde se termina taluzul (dacă se termină în raza noastră de pescuit), adâncimea apei şi mai ales curenţi, deoarece un mal taluzat nu prea găsim decât în locaţii unde luciul de apă se întinde pe multe hectare şi atunci formarea unor curenţi puternici este foarte probabil se se întâmple.
De aceea trebuie să pregătim nada cu grijă. Se foloseşte de obicei TTX mai mult deoarece nada o vom supraumecta, iar TTX-ul are rolul de a desface nada. Nu vă luaţi după cei care spun şi dau sfaturi pe diverse siteuri cum că TTX-ul colează, nimic nu este mai fals.
La un pescuit de compeţie ne ghidăm cam pe 4 kilograme de nadă şi 1.5 TTX. Pentru a putea rezista cât mai mult timp pe fund trebuie să supraumectăm nada, să o facem lipicioasă, iar forma bulgarilor trebuie să fie puţin plată pentru a nu se rostogoli. În nadă mai puteţi adauga şi pământ, fară nicio problemă; chiar ar fi indicat, numai că trebuie atenţie foarte mare.
Doar atunci când nada este deja pregătită pentru sitare, în momentul când aţi introdus pământul, este recomandat să nu mai adaugaţi apă absolut deloc. Altfel veţi cădea în extrema cimentului şi anume că nada să nu se mai desfacă o perioada buna de timp.