Un pescuit la salau de Dunare este un fel de a munci in concediu. Daca pe lacuri este greu de capturat, pe Dunare putem spune ca este o arta. Salaul de Dunare este tinta multor pescari de rapitor. Este unul din pestii din Dunare care se afla la mare cautare. Si are toate motivele.
Ofera drill-uri spectaculoase si partide memorabile.
Un pescuit pe Dunare la salau este mai mult un ritual.
Merita macar o data sa faceti o partida de pescuit la salau aici.
Localizare
Salaul de Dunare va fi usor de gasit. Tinta principala sunt iesirile din anafor, rupturile de mal, copacii cazuti in apa cu o vechime mai mare de 2 ani de zile.
Pragurile agresive ( peretii de mal care coboara de la 2 metri la 5 sau 6 metri ) poti fi zone de interes. Este un peste care nu se sfieste sa stea in curentul apei. Prefera sa stea in agatatura la panda. Poate fi gasit si in zone unde albia este mai domoala, aproape de mal.
Momeala
Salaul de Dunare poate fi capturat cu momeala vie sau artificiala. In majoritatea cazurilor, pescarii prefera nalucile artificiale. Este un stil care nu are cum sa iti displaca.
Presupune si multa munca, dar, satisfactiile sunt pe masura.
Un lucru putin stiut este ca salaul are esofagul ingust. Ca atare, nu poate inghiti orice fel de peste.
Hrana principala este formata din doua specii : obletele ( sabioara ) si guvidele. Ocazional nu va spune nu rosioarelor sau caraseilor.
Poate fi prins si la rama ori buchet de viermisori.
Perioada optima de pescuit
Salaul de Dunare se prinde pe intreg sezonul de pescuit, cu exceptia prohibitiei. Iarna ai sansa sa capturezi pesti de talie mare. Este greu sa faci fata unei partide din barca cand afara sunt grade cu minus.
Totusi, in acest anotimp, se pare ca salaul poate fi prins mult mai bine decat vara.
Toamna, cand apele se mai racesc, salaul devine mai activ. Este o perioada comuna cu cea in pescuitul la crap pe Dunare.