loader image

Cum pregătim pâinea de cârlig pentru partidele de pescuit?

Atunci când intentionăm să folosim fulgii de pâine nu este necesară o pregatire specială.Este suficient să ne asigurăm ca tinem pâinea proaspătă într-o pungă de plastic, sau acoperită de o carpă umedă. La fel și în cazul cocolosului, deși acesta va necesita framantarea din când in când și rehidratarea, mai ales în zilele caniculare cu puțin vânt.

Pentru a avea însă discuri sau cubulețe de paine gata oricand, modalitatea de pregătire a acestora pentru cârlig diferă. Pașii sunt următorii:

  • Feliile de pâine le presam bine cu ajutorul unui sucitor (făcăleț).
  • Tăiem intai fasii si apoi mici patratele de paine(dacă dorim cubulețe)
  •  Dacă dorim discuri, folosind preducele ( Bread Punch ) tăiem discuri la mărimea potrivită nevoilor noastre.(Se pot bricola soluții inlocuitoare ieftine și prin tăierea capătului unei seringi, sau din orice tub cu marginile suficient de subțiri).
  • Pentru a le transporta cu noi pe malul apei, felii suplimentare de paine, le aplatizam și le ambalam individual în pungi sau în folie de plastic alimentară. Vom preveni astfel uscarea acestora.
  • Dacă intentionam sa le avem gata de pescuit atunci discurile de paine sau cubuletele le stocăm in pungi cu zip din care scoatem aerul.
  • Bread punch – preducele pentru pâine cu diametre diverse. Se pot bricola soluții ieftine și prin tăierea capătului unei seringi, sau din orice tub cu marginile suficient de subțiri.
  • Fulgii de pâine rezultați cu ajutorul preducelei.
  • Fulgii de pâine, trași pe firul de par.
  • Pâinea o putem păstra în pungi cu fermoar (zip), la congelator.

Pentru a avea painea optim hidratata pentru toate aceste operatii putem proceda astfel:

  • Pregătim un ibric cu apă, pus la fiert (sau un kettle sau un cuptor cu microunde), un fund de tăiat, un cuțit, un sucitor, mai multe pungi cu zip și un pai de suc.
  • Ținem câteva secunde felia de pâine deasupra unui ibric cu apă fierbinte (sau a unui kettle, sau o încălzim în cuptorul cu microunde 5-10 secunde);
  • Felia de pâine astfel „fezandată” o presăm cu ajutorul unui sucitor, o tăiem pe din două și o introducem în pungile cu zip;
  •  Cu ajutorul unui pai încercăm să scoatem cât mai mult din aerul din pungă.

Dacă intenția este sa utilizez un aditiv praf atunci metoda mea este următoarea. într-o punga adaug bucatelele de paine si aditivul praf, umflu punga, o strang la gura și o agit. În interiorul acesteia bucățile de pâine se vor glazura cu aditivul.

Aceasta metoda poate fi folosită și pentru fulgii de paine făcut direct pe malul apei, ajustand însă cantitatea de aditiv și pregătind doar cateva momeli odată.

Scroll to Top