loader image

Pescuitul de chub primăvara – cel mai bun abord, momeală, momeală în martie, aprilie și mai

Pescuitul unui doliv este o experiență destul de interesantă. Capul este un adversar atent și puternic, care nu este atât de ușor de prins. Reprezentantul familiei de crap este pretențios, așa că, înainte de a merge la iaz, ar trebui să studiați particularitățile prinderii chub în primăvară cu diferite abordări, de la învârtire la o tijă plutitoare . Capul începe să arate activitate la numai 2 săptămâni după ce rezervorul este lipsit de gheață. Pe măsură ce temperatura crește, peștele de apă dulce ia din ce în ce mai mult momeală atunci când pescuiește cu un măgar sau cu un alimentator și, de asemenea, începe să fie prins cu o tijă. Activitatea maximă a chub în primăvară cade în perioada 21 aprilie-10 mai.

Ce fel de abordare poți prinde cu succes chub în primăvară

Prindând focuri primăvara, puteți utiliza următoarele echipamente: 

 1. Donku, care funcționează bine de la topirea gheții până la sfârșitul lunii aprilie. Cel mai bine este să mergeți la pescuit pentru chub dimineața devreme, precum și înainte de apus, cu 2-3 ore înainte de apus.
 2. Învârtirea. In primavara, cleanul nu sunt interesați de momeli de mari dimensiuni, deci ar trebui să acorde prioritate clasa ultra ușor aborda și aceleași momeli – wobblers mici până la 4-5 cm, micro- vibratoare si silicon mici. Chubik de la Jakal – o manivelă clasică pentru prinderea chub pe tot parcursul sezonului, inclusiv primăvara
 3. Pescuitul cu musca . Cea mai bună momeală în acest caz va fi o muscă artificială, iar în mai, după un zbor masiv, pot fi gândacii și muștele.

Înainte de a pleca la pescuit, ar trebui să studiați temeinic obiceiurile chubului viclean. 

Unde să căutați chub în primăvară pe diferite corpuri de apă

Pentru ca o excursie la pescuitul cu cocos să fie eficientă, merită să vă familiarizați în avans cu locuri promițătoare pentru pescuit.

Chub pe râuri mici

Când pescuiești primăvara pe un râu mic, trebuie pescuit următoarele zone: 

 • superficial;
 • înfășurat;
 • iese din râpă în zona superficială.

De asemenea, nu ignora locurile râului cu copaci care au căzut în apă. 

Pescuit pe râuri medii și mari

Pe râurile mijlocii și mari, este necesar să se pescuiască zonele cu fundul stâncos, adâncimea mică și prezența găurilor lângă râuri. În orele de dimineață, puteți găsi un dolivel în golfurile mici și calme ale râurilor, în așa-numitele urzatoare – zone în care râul trece în golf. Pescarii avizi recomandă explorarea spațiilor deschise în zone cu flux lent între creste.

Chub spinning

Când pescuiești chub pe o tijă de rotație în primăvară, se recomandă utilizarea unui instrument de clasă ultraligeră. Filarea cu un test de 3-15 grame, acțiune în gol – rapid, lungimea tijei 2,1-2,4 metri. Mulinete de filare 1500-2000 conform clasificării lui Shimano.

Pentru pescuitul de primăvară pentru chub, va trebui să achiziționați rotative, oscilatoare și wobblers. Forma acestuia din urmă poate fi asemănătoare cu gândacul mic. Momeala ar trebui să fie vopsită într-o culoare închisă și să nu facă prea mult zgomot, deoarece smut-ul de primăvară este foarte timid și va ocoli voblerele zgomotoase. Cablajul trebuie să fie uniform. Pauzele sunt mici. Mușcăturile apar cel mai adesea atunci când voblerul se oprește. Dacă există dorința de a utiliza platane, merită să acordați preferință tipurilor de rulare lungă. Culorile sunt roșu cu negru, galben cu roșu, alb cu galben.

Sfat! Când căutați locuri promițătoare, nu uitați de zonele în care ramurile copacilor atârnă deasupra apei. Acest lucru este valabil mai ales în timpul zborului gândacilor din mai și al altor insecte.

Caracteristici de prindere a chub la începutul primăverii în martie

Ajungând la rezervor la începutul primăverii, ar trebui să stați lângă sul. Adâncimea găurilor de la fundul râului în locul de pescuit ales ar trebui să fie de până la 1,5 metri. Momeli mici sunt folosite în această perioadă (2-6 grame). Având în vedere faptul că chubul este un pește precaut, care reacționează brusc la sunete, ar trebui să fiți liniștiți atunci când pescuiți. Atunci când se execută aruncări, se ia în considerare faptul că curentul transportă momeala din rolă în groapă. Acolo puteți găsi cel mai adesea smut gras. După ce voblerul este transportat în aval într-un loc promițător de pescuit, trebuie să înceapă să se joace pe pârâu, făcând întinderi de rezistență variabilă cu ajutorul vârfului martorului. 

Sfat! În prima lună de primăvară, cel mai bine este să oferiți momeli de pește, cum ar fi viermii și viermii de sânge. Adică, utilizați un instrument de fund, nu o tijă de filare. Cu toate acestea, dacă prioritatea este în continuare un instrument de învârtire, atunci puteți încerca să prindeți chub din partea de jos a voblerelor care se scufundă, a momelilor cu microjig, a rula vibratoare grele.

Caracteristicile pescuitului în aprilie

Pescuitul unui doliu în aprilie nu este foarte diferit de pescuitul unui reprezentant al familiei de crap la începutul primăverii. Jurnalul încă nu se adună în școli, indivizii individuali își acumulează treptat rezervele de energie și își dedică cea mai mare parte a timpului găsirii hranei. Singurul lucru la care merită să fim atenți este că, mai aproape de mijlocul lunii aprilie-începutul lunii mai, chub se ridică mai aproape de suprafață și merită să folosiți voblere și filatoare care se apropie mai mult de suprafață.

Caracteristici ale prinderii unui doliu în luna mai

În luna mai, chub-ul merge să dea naștere. În acest moment, vă puteți angaja în pescuitul peștilor pe tot parcursul zilei. În primul rând, trebuie să prindeți: 

 • zone ale unui rezervor cu sol solid;
 • locuri înfundate;
 • gropi și rupturi.

În această perioadă, pot fi utilizate plăci rotative și wobblere mai masive. Capul câștigă activitate și se hrănește activ. În timpul turnării, va trebui să păstrați momeala în coloana de apă din mijloc. În timpul zborului gândacului din mai, merită să acordați preferință voblerelor făcute sub forma factorului acestei insecte.

Prinderea unui doliu pe un plutitor

Atunci când alegeți un plutitor, merită să acordați preferință structurilor discret, altfel peștii prudenți vor fi speriați de un plutitor viu colorat. Pescarii avizi recomandă utilizarea flotoarelor cu pene de gâscă sau a bulbilor cu formă de bule. Pentru a atrage atenția peștilor de apă dulce, merită să așezați pâinea într-o plasă fină. Plasa este legată și aruncată în apă pe un șnur lung.

Caracteristici ale prinderii unui doliv în martie și aprilie cu o tijă plutitoare

Pentru prinderea chub la curent, se recomandă utilizarea unui aparat bolognez , a cărui lungime ajunge la 6 metri. Dimensiunea bobinei tamburului este de 1500-2000. Diametrul liniei monofilamentului trebuie să fie de până la 0,25 mm. Lesa poate fi făcută din fluorocarbon. Capacitatea de încărcare a plutitorului este în intervalul de 1,5-10 grame.

La începutul primăverii și în aprilie, trebuie să pescuiți în locuri promițătoare, deplasându-vă de-a lungul coastei. Cârligele momite sunt aruncate puțin mai departe decât locul prevăzut de acumulare a peștilor și se declanșează treptat linia. Cablajul ar trebui să fie lent. Ca momeală – un
vierme, vierme de sânge, viermi, muște caddi.

Caracteristici ale pescuitului în luna mai

Mergeți la pescuit în luna mai, ar trebui să acordați preferință tijei Bologna (6 metri) și fluorocarbonului, transparent în apă, cu un diametru de 0,25 mm. Această linie nu va fi vizibilă în apă, ceea ce înseamnă că nu va speria peștii. Mărimea 8 tija cârligului nu trebuie să fie lungă. Gândacul de mai, omizile, lăcustele sunt folosite ca momeală la sfârșitul primăverii. În această perioadă, smut-ul este cel mai activ la prânz și seara. Este mai bine să mergeți la pescuit în zilele însorite și calme.

Pescuit pe măgar

Puteți prinde chub nu numai cu filare și flotare, ci și cu un măgar. Donka este deosebit de relevant la începutul primăverii, când smut-ul este încă în partea de jos. Pentru a vă bucura la maximum de pescuit, ar trebui să alegeți cel mai potrivit instrument pentru pescuitul de primăvară și să alegeți accesoriul potrivit.

Articole de pescuit

Pentru pescuitul peștilor de apă dulce puteți utiliza: 

 • atac de fund bazat pe filare;
 • donk bazat pe un alimentator.

Lungimea recomandată a tijei este de 2,7 metri, limita superioară a testului atingând 100 de grame. Mărimea bobinei tamburului este de 2500-3000. Funcțiile liniei principale pot fi îndeplinite de o linie împletită / mono. Este foarte important să achiziționați un cablu de calitate, peștele oferă o rezistență decentă. Diametrul liniei trebuie să fie minim 0,2 mm, împletituri – 0,12 mm. Donka este echipat cu o chiuvetă, a cărei greutate ajunge la 30-60 de grame. Când pescuiți corpuri de apă cu curenți puternici, merită să acordați preferință plăcuțelor plate, care pot fi ținute în mod fiabil în partea de jos. Lesele sunt fabricate din fluorocarbon.

Ce momeli și momeli pentru a prinde cocoașă pe dispozitivul de jos

La începutul primăverii, momeala de origine animală este considerată cea mai apucătoare. De îndată ce apa se încălzește, puteți oferi momeli de legume din pește. Dacă nu există mușcături pentru o lungă perioadă de timp, este recomandat să combinați momeli, punând pe cârlig, de exemplu, viermi și mazăre aburite. În lunile de primăvară, puteți atrage atenția unui reprezentant al familiei de crap cu ajutorul:

 • vierme;
 • vierme (frunze de pământ, balegă sau frunze);
 • insecte sezoniere;
 • ficat de pui;
 • untură;
 • larve de lamprea.

Sfaturi și secrete

Prinderea smutului este distractivă, dar nu atât de ușoară. Datorită faptului că peștele are o vedere acerbă, un reprezentant al familiei de crap vede chiar și siluete reflectate în apă. De aceea, cel mai bine este să pescuiești din spatele unui adăpost. Urmarea sfaturilor enumerate mai jos vă va ajuta să nu rămâneți fără captură, chiar și în cea mai rea zi: 

 1. Nu este recomandat să folosiți flotoare de culori strălucitoare.
 2. Dacă există dorința de a prinde un exemplar de trofeu al unui doliu, merită să pescuiți rezervorul dimineața devreme, la începutul primăverii folosim dispozitivul de plecare / alimentatorul de jos, spre sfârșitul lunii aprilie-începutul lunii mai trecem la filare.
 3. Bilele de pâine albă vor atrage atenția peștilor precauți.
 4. Este recomandabil să alimentați mai multe zone simultan în rezervor. După ce ați surprins puțin primul site, puteți trece la următorul. Acest lucru vă va permite să pescuiți pe tot parcursul zilei, oferind locului o odihnă.
 5. Cele mai promițătoare locuri sunt considerate gropi, locuri lângă grămezi și copaci căzuți în apă.
 6. Este important să controlați nivelul apei din rezervor. Când nivelul apei scade, chub începe să se deplaseze la limitele curentului rapid. Când apa crește, peștele se află în zona de coastă.
 7. Pentru a prinde un doliu pe un gândac de mai, este recomandabil să folosiți un sbirulino (bombard plutitor).
Scroll to Top