Bălti de pescuit în județul Iași 2023

1. Balta Iazul Frasin

Indicații de orientare

Acesul se face urmand DN 24C pe directia Iasi – Popricani – Carniceni – Probota ( iesirea din Iasi catre vama Sculeni ). In dreptul Primariei Comunei Probota se traverseaza podul peste raul Frasin si imediat dupa acesta (la capatul podului) se vireaza la stanga. Urmeaza apoi un drum asfaltat, urmat de 400 m de drum pietruit, care va conduce catre digul iazului.

 • Regim de pescuit: Catch & Release și Reținere
 • Taxe: 80 lei / 24h. 18 lei / kg de crap
 • Specii: Crap, Răpitor
 • Greutatea crapilor: 1 – 20,7 kg
 • Recordul bălții: 20,7 kg
 • Suprafață: 12 hectare
 • Adâncimi: 1,5 – 3 metri
 • Distanța între maluri: 50 – 160 metri
 • Pescuit plantat: Interzis
 • Facilități: Căsuțe cu pat

REGULAMENT DE PESCUIT SPORTIV – RECREATIV

 1. Înainte de instalarea pe locul de pescuit, PESCARUL va consulta prezentul regulament şi va achita taxa corespunzătoare pentru pescuit. Achitarea taxei reprezinta ACORDUL pescarului fata de prezentul regulament!
 2. Pescarul care va fi gasit ca NU RESPECTA unul din punctele de mai jos, va fi scos imediat de pe bazin, dupa ce i se va elibera in apa pestele prins pana in acel moment, cu interzicerea definitiva a accesului ulterior in cadrul Complexului Frasin !
 3. Bonul corespunzator taxei de pescuit va fi pastrat si prezentat pentru control.
 4. Accesul cu autovehicule in perimetrul lacului este permis doar pentru transportul echipamentului (la inceperea si la finalul partidei – max 15 min). Imediat dupa descarcarea echipamentului si inaintea inceperii partidei de pescuit, masina va fi garata in parcarea amenajata in apropierea digului, CU EXCEPTIA PESCARILOR SPORTIVI CARE DETIN ABONAMENT PE IAZUL FRASIN, care vor putea mentine masina langa stand pe toata durata partidei de pescuit !
 5. Prin „zi de pescuit” se intelege intervalul de timp cuprins intre orele 5-1730 in lunile aprilie-septembrie si orele 7-17 in lunile octombrie-martie in cazul partidelor de 12h, respectiv ora 1800 a zilei in curs – 1730 a zilei urmatoare in cazul partidelor de 24h.
 6. Pescarul poate folosi pentru pescuit maxim 4 lansete sau undite dotate doar cu UN CARLIG. Montura trebuie sa fie cu plumb pierdut, plumb sau naditor culisant astfel incat sa permita eliberarea plumbului sau naditorului in cazul ruperii firului. Inaintasul textil va avea o lungime de maxim 8 m.
 7. Este interzis pescuitul cu monturi ce contin mai multe carlige (la „bomba”, „placuta”, „japca” (coasa), cu doua carlige, etc.). Pescarul care foloseste astfel de monturi va fi evacuat din complex fara returnarea taxei de pescuit, iar pestele retinut va fi eliberat in apa.
 8. Sotia si copilul (cu varsta maxima de 14 ani) persoanei care a achitat taxa de pescuit au dreptul sa foloseasca una dintre unditele sau lansetele pescarului platitor, doar in dreptul locului rezervat, fara taxe suplimentare. TOTI CEILALTI INSOTITORI DE SEX MASCULIN, INDIFERENT CA PESCUIESC SAU NU, VOR ACHITA TAXA DE PESCUIT !
 9. Pescuitul este permis de la dale pana unde incepe padurea, pontoanele fiind destinate strict pentru abonatii Frasin si concursurile de feeder. Este interzis pescuitul in afara zonelor special amenajate.
 10. Pot fi retinute contracost (18 ron/kg) exemplarele de CRAP cu o greutate situata intre 1 si 5 kg. Capturile de CRAP sub 1 kg sau care depasesc 5 kg vor fi eliberate imediat inapoi in lac, in stare vie si fara a fi ranite. CTENUL – se pot retine contracost (18 ron/kg) exemplarele cu o greutate situata intre 1 si 3 kg. NOVACUL si SANGERUL – se pot retine contracost (10 ron/kg) exemplarele cu o greutate de minim 8 kg. SOMNUL – se poate retine contracost (20 ron/kg) indiferent de greutate. CARAS – se poate retine nelimitat fara costuri suplimentare.
 11. Pestele retinut trebuie pastrat doar in juvelnic ecologic pe toata durata partidei de pescuit. Este interzisa pastrarea pestelui in pungi de plastic, recipiente cu apa sau depozitarea acestuia in masina !
 12. Pescarul nu are voie sa schimbe pestele pe care l-a retinut si care a fost pastrat in juvelnic, cu altul prins ulterior !
 13. Capturile de SALAU si BIBAN indiferent de greutate, vor fi eliberate imediat inapoi in lac in stare vie si fara a fi ranite. RETINEREA ACESTOR SPECII ESTE STRICT INTERZISA !!!
 14. Fiecare pescar este obligat sa se prezinte cu saltea de primire tip Cradle (cadita), spray antiseptic, mincioc cu plasa ecologica (fara sarma), juvelnic sau sac de pastrare daca se doreste sa se retina peste. In cazul in care pescarul nu are obiectele necesare, ele pot fi inchiriate (5 lei / 12 ore – saltea receptie, 5 lei / 12 ore – spray antiseptic, 5 lei / 12 ore – juvelnic, 5 lei / 12 ore – minciog).
 15. NU este permisa plantarea cu ambarcatiuni pentru momeala (navomodel) !
 16. Gratarul se poate face, insa obligatoriu in locurile special amenajate, fiind interzisa intretinerea focului la sol !!!
 17. Este interzis scaldatul, muzica, limbajul trivial, injuriile sau oricare alte activitati care pot deranja linistea sau activitatea persoanelor aflate la pescuit, iar cei aflati in stare de ebrietate, vor fi evacuati din cadrul complexului, fara returnarea taxei de pescuit.
 18. Se va manifesta un comportament respectuos si civilizat fata de ceilalti pescari si fata de personalul iazului. In caz contrar, persoana in cauza va fi evacuata din complex fara a i se returna taxa, iar pestele retinut pana in acel moment va fi eliberat in apa.
 19. Toate persoanele care se bucura de serviciile oferite au obligatia de a pastra curatenia in zona rezervata si de a arunca toate deseurile in locurile special amenajate.
 20. Pentru pescuitul pe timp de noapte, pescarul are nevoie de aprobarea administratorului iazului si rezervare prealabila la tel. 0748335282 ! Pescuitul pe timp de noapte se desfasoara incepand cu ora 1800 a zilei de start si tine pana la ora 1730 a zilei urmatoare, iar accesul pe Iazul Frasin este permis incepand cu ora 1730 !!!
 21. In contextul pescuitului de noapte, se va evita parasirea incintei de pescuit inainte de ora 1000 dimineata. In cazul in care pescarul doreste sa paraseasca iazul mai devreme de ora 1000, este rugat sa anunte personalul de securitate si va supune unui control riguros din partea administratiei autoturismul si bagajul pe care-l are, in caz contrar nemaiavand acces pe lac !
 22. Toate persoanele care folosesc serviciile oferite sunt obligate sa anunte personalul de securitate al iazului inainte de a deplasa masina aflata in parcare, indiferent de ora si problema aparuta. Nerespectarea acestei conditii duce la restrictionarea accesului ulterior in complex.
 23. Pentru a nu exista neintelegeri, toate persoanele aflate pe raza complexului Frasin I, vor pune la dispozitia personalului de securitate, in vederea efectuarii controlului, masina si intreg echipamentul de pescuit (cort, cutii, huse, etc) in orice moment al partidei de pescuit, precum si la parasirea complexului.
 24. Persoanele care nu respecta conditiile impuse de prezentul regulament, acceptat prin achitarea taxei si care vor incerca sa ascunda sau sa fure peste se fac vinovate de TENTATIVA DE FURT, fapta penala pedepsita de art. 228 din codul penal si vor fi reclamati organelor de politie.
 25. Orice TENTATIVA DE FURT sau FURT va fi comunicata organelor de politie si va fi popularizata in mass –media, iar persoana vinovata va fi actionata in instanta in vederea recuperarii prejudiciului creat.
 26. Administratia Iazului Frasin este exonerata de orice raspundere civila, administrativa si materiala pentru orice forma de accidente, incidente si urmari generate de consumul de alcool sau de neatentia pescarului si insotitorilor acestuia, atat pe apa cat si pe uscat.
 27. ADMINISTRATIA LACULUI ISI REZERVA DREPTUL DE A-SI SELECTA CLIENTII !

TAXE PESCUIT SPORTIV – RECREATIV 2021 !
LACUL FRASIN I – Rezervari: 0748335282
Cu Eliberare (C&R) – 60 RON /12 h sau 80 RON /24 H*
Se pot retine pesti in conditiile mentionate la pct.10
Abonament anual nelimitat in sistem C&R Crap – 2000 RON.

 • In momentul in care optati pentru varianta de 24 h, partida de pescuit incepe la ora 18.00 a zilei in curs si se termina la ora 1730 a doua zi!

2. Balta Trofee Păușești

Acumularea Trofee Pausesti este situata doar la 21 Km de municipiul Iasi. Populata cu capturi cantarind de la 1 la 18 kg poate fi considerata de pescarul obisnuit, care isi doreste o captura majora, ca o locatie destinata trofeelor. Pestii, in majoritate crap, avand o densitate foarte ridicata. Având in minte imaginea pescarului doritor de o captura majora – demna de o aminitire placuta – oferim facilitati care sa vina in ajutorul pescarilor astfel incit, indiferent de momentul in care se hotarasc sa ne viziteze, sa se poata concentra catre activitatea de pescuit in sine: nada si momeala, transport scule, carucioare, pontoane.

Pentru cei care doresc ca pe linga clipele pline de adrenalina a capturilor sa-si prezinte aptitudinele de bucatari le punem la dispozitie gratare si racoritoare. Personalul locatiei va sta la dispozitie in orice moment cu sfaturi privind stilul de pescuit, monturile si nada ce trebuie folosita pentru a avea captura ce v-o doriti.

 • Regim de pescuit: Catch & Release și Reținere (max 4 kg)
 • Taxe: 80 lei / 24h catch and release; 100 lei / 12h reținere
 • Specii: Crap, Caras, Fitofag, Răpitor
 • Densitatea de crap: 9 tone
 • Greutatea crapilor: 2 – 23 kg
 • Recordul bălții: 23 kg crap comun, 18 kg amur
 • Suprafață: 12 hectare
 • Adâncimi: 0,5 – 3,3 metri
 • Distanța între maluri: 70 – 230 metri
 • Pescuit plantat: Permis
 • Facilități: Căsuțe, iluminat, priză, grătar, transportul bagajelor cu un triciclu electric la stand
 • Diferențiator: doi crapi koi de 9, respectiv 13 kg

Regulament Iaz Trofee Pausesti

 1. Accesul pe iazul Trofee Pausesti pt partidele de pescuit de 12 ore se va face la ora 05.00 pana la orele 18.00, iar pt partidele de minim 24 ore se va face incepand de la orele 19.00 pana a doua zi la ora 18.00;
 2. Pe timpul noptii este permis pescuitul numai in sistem catch&release;
 3. Autoturismele vor avea acces pe malul iazului doar la descarcarea bagajeriei, in rest autoturismele vor fi parcate in locurile special amenajate;
 4. Pescarii au obligatia sa detina saltea de primire tip cradle(cadita), spray antiseptic,cizme sold (in concurs) sau va putea solicita paznicului de serviciu inchirierea lor;
  5.Este permis pescuitul cu maximum 4ustensile:lansete/feeder/match, etc,dotate cu un singur carlig si plumb sau naditor pierdut(care sa permita eliberarea plumbului sau naditorului in caz de rupere a firului principal);
 5. Este permis folosirea a maximum de 8 metri inaintas mono sau textil per lanseta;
 6. Este permis nadirea si plantarea monturii cu navomodele;
 7. Este permisa nadirea cu seminte preparate, boillies-uri,pelete,nada din comert/homemade umezita,pasture,pasta,nada vie(viermi,rame,larve de chironomide);
 8. Este permis folosirea ca momeala a imitatiilor de plastic, silicon, etc.
 9. Este permisa retinerea a maximum 5 kg crap, pestii incepand cu greutatea de 4.01 kg si surplusul celor 5 kg se vor elibera imediat ce au fost capturate in cele mai bune conditii, pestii apartinand altor specii se elibereaza imediat;
 10. Este obligatoriu folosirea sacilor de pastrare ecologici de tip crap si a minciogului ecologic cu deschidere de minim 1 metru;
 11. Este interzisa punerea pestilor in acelasi juvelnic sau sac pastrare de catre 2 sau mai multi pescari, precum si cedarea pestilor prinsi de catre un pescar la alti pescari;
 12. Fiecare peste va fi scos cu ajutorul minciocului cu deschidere minim 1 metru;
 13. Pastrarea si manevrarea pestilor se va face cu cea mai mare grija , orice gest nesportiv fiind sanctionat cu parasirea imediata a locatiei fara inapoierea taxei de pescuit si interzicerea accesului pe locatie pe viata;
 14. In timpul zilei de pescuit pescarul va da dovada de fairplay fata de peste, partenerii de pescuit si vecinii acestuia in caz contrar va parasi locatia fara inapoierea taxei de pescuit si ii va fi interzis accesul pe locatie pe viata;
 15. Se permite intrarea in apa numai pana la nivelul genunchilor;
 16. Se permite folosirea doar a gratarelor din dotarea locatiei cu obligativitatea ca dupa folosirea lor sa se stinga focul( jarul );
 17. Doamnele si copii pana la 12 ani nu vor achita taxa de pescuit , insa vor trebui sa detina impreuna cu pescarul platitor maxim 4 ustensile;
 18. Este obligatoriu pastrarea curateniei in standul de pescuit si folosirea recipientelor special amenajate pt depozitarea gunoaielor;
 19. Nu se permit tipete, limbaj inadecvat si indecent, muzica la volum ridicat ce poate deranja pescarii;
 20. Pescarii care se afla in stare de ebrietate care nu pot pescui si mai ales nu pot manevra pestele in conditii de siguranta vor fi obligati sa paraseasca locatia fara returnarea taxei de pescuit;
 21. La achitarea taxei de pescuit va rugam solicitati bonul fiscal si pastrati-l pana la parasirea locatiei, neprezentarea bonului fiscal in cazul unui control din partea administratiei atrage dupa sine parasirea locatiei fara drept de solicitare a contravalorii taxei de pescuit;
 22. Administratia iazului are dreptul de a se asigura prin controale,de respectarea cu strictete a regulamentului;
 23. Achitarea taxei de pescuit reprezinta luarea la cunostinta a regulamentului si obligativitatea respectarii acestuia;
 24. Administratia isi rezerva dreptul de a selecta clientii.

Administratia “Trofee Pausesti” premiaza cu 2 partide de pescuit de 12ore catch&release pt pescarul care divulga braconierii

Tarifele pt catch &release:

 • Partida de 12 ore de luni pana joi taxa este de 40 ron
 • Partida de 12 ore de vineri pana duminica este de 50 ron
 • Partida de 24 ore de luni- joi taxa este de 70 ron
 • Partida de 24 ore de vineri –duminica este de 80 ron
 • Partida de 36 ore de luni-joi taxa este de 100 ron
 • Partida de 36 ore de vineri- duminica taxa este de 110 ron
 • Partida de 48 ore de luni-joi taxa este de 120 ron
 • Partida de 48 ore de vineri- duminica taxa este de 130 ron
 • Partida de 72 ore taxa este de 150 ron

Abonamentul catch&release:

 • Abonament de 12 ore : 10 partide de luni-duminica taxa este de 350ron
 • Abonament de 24 ore : 10 partide de luni- duminica taxa este de 600 ron

Tarifele pt pescuit sportive cu retinere crap:

 • Partida de 12 ore de luni – joi taxa este de 90 ron cu retinere de 5 kg crap
 • Partida de 12 ore de vineri- duminica taxa este de 100 ron cu retinere 5 kg crap
  Pescuitul sportiv cu retinere se va face numai pe timp de zi in intervalul de timp 05.00 – 18.00
  Abonamentul pentru pescuit sportiv cu retinere :
 • Abonament de 12 ore cu retinere: 10 partide cu 5 kg peste prins/partida taxa este de 850 ron

Taxa pt casuta este de 60 ron iar taxarea se va face la 24 ore .

Taxa pt platoul insorit( V.I.P) contine :

 • 24 ore catch&release – 170ron /pescar
 • Cabana 2 locuri ecologica
 • Doua locuri de pescuit
 • Toaleta ecologica
 • Gratar
 • Cos gunoi
 • Iluminat solar
 • Asternuturi de unica folosinta
 • Room-service

Taxa privind abonamentul pt pescuit sportiv pe platoul insorit este:

 • 24 ore catch&release include : 10 partide , cabana , taxa este de 1200 ron
 • 12 ore cu retinere include: 10 partide, cabana, taxa este de 1500 ron

Concursul saptamanii

Administratia doreste sa premieze cea mai mare captura a saptamanii in curs, urmand ca duminica seara sa fie anuntat castigatorul.Premiul consta intr-o partida catch&release de 12 ore.

IMPORTANT:
1.FOTOGRAFIEREA CAPTURILOR SE VA FACE NUMAI DEASUPRA SALTELEI DE PRIMIRE CRADLE(TIP CADITA).
2.ACCESUL PE LACUL TROFEE PAUSESTI SE VA FACE NUMAI PE BAZA UNUI ACT DE IDENTITATE.

Scroll to Top