DANDINETA

DESPRE DANDINETA

Cand mergem la pescuit, iarna este bine sa nu ne lipseasca din truse celebrele tablite numite dandinete. Dandineta seamana foarte bine cu o lingura oscilanta, spre deosebire de aceasta, dandineta are un carlig fixat direct la un capat. La celalalt capat se leaga firul liniei principale. Varga folosita la pescuitul cu dandineta trebuie sa fie usoara, de preferat este o lanseta finuta cu mulineta si frana reglata bine, pentru a putea da fir si a obosi pestii mai mari. Dandinetele pot fi de diferite forme.

Cum pescuim la dandineta ?
Pescuitul la dandineta face pescarul mai activ, acest stil de pescuit seamana foarte mult cu cel de jig-ing, adica vom executa ridicari si coborari usoare si alerte, pe langa obstacolele din apa. Dandineta se poate misca pe verticala sau oblic, executand miscari leganate sau topaitoare. Pescuitul cu dandineta este practicat iarna si primavara, atunci cand pestii rapitori sunt mai activi decat cei pasnici .

Pescuitul cu dandineta la copca se face ridicand varful unditei aproximativ 80 – 100 de centimetrii, apoi lasand varful in jos pana pluta atinge apa, repetandu-se des, aceste miscari. Dandineta se foloseste cu succes la pescuitul bibanului, salaului, stiucii.

Scroll to Top