Cea mai eficienta momeala la pescuitul de crap!

Cea mai buna momeala pentru pescuitul de crap este cea pe care crapul o intalneste cel mai des in acea perioada.

Scoicile – daca vei observa multe scoici deschise in apropiere de mal, ar trebui sa incerci sa pui scoica in carlig.

Porumb – daca locul a fost nadit de curand cu porumb sau este perioada cand s-a recoltat porumbul, poti folosi boabe de porumb in carligele cu momitor.

Rama alba si rosie – daca se regaseste in maluri in apropierea locului tau de pescuit, este o momeala excelenta.

Patratele de mamaliga – cea mai recomandata momeala pentru crap. Folositi ca nada turte fierte de 30-35 cm din strot de dovleac amestecat cu multe seminte. Turta o puteti aseza intr-un sac de plasa cu ochiuri de 1 cm ( gen saculetii de la cartofi), legati de ea o piatra grea pe care o scufundati in apa. Plasa nu o lasati libera, ci legati-o cu o funia de salcia scufundata pentru a avea un control asupra locului de nadire cand curentii sunt mari.

Boiles-urile – o momeala la moda, dar foarte costisitoare tinand cont de faptul ca nu aduce rezultate, decat daca momesti des locurile de pescuit la crap cu aceasta momeala
Orice momeala ati folosi, pentru o buna partida de pescuit la crap, naditi locul inainte, iar in nada sa se regaseasca ceea ce puteti in carlig.

Pescuitul la scoica, atunci cand in apa se gasesc multe scoici desfacute ne scuteste de nadire anticipata.
Pentru rezultate mai bune, folositi in momitor o nada din TTX, malai, galbenus de ou, piper la care mai puteti adauga miere de albina sau usturoi. Atentie sa nu puneti si albusul de la ou, veti atrage numai platica.

Alte sfaturi pentru pescuitul la crap

La crap, cand aruncati de pe mal, curentul va plimba plumbul pe fund pana se opreste in ceva. De aceea este preferat plumbul greu (100g-120g) si plat. Crapul de Dunare este un peste puternic ce prefera apele cu curent slab sau mediu si cu multe obstacole subacvatice, de aceea alegeti echipamentul de pescuit pe masura.

Scroll to Top