Bălti de pescuit în județul Prahova 2023

1. Balta Green Paradise

Lacul Green Paradise (Sat Mehedinta, jud.Prahova) este un lac cochet, de o frumusete rara, situat la 111 km de Bucuresti, 110 km de Brasov , 76 km de Targoviste , 71 km de Buzau si 25 km de Ploiesti . A luat naştere în anul 2010, până atunci în această locaţie se afla un bazin de irigaţii.

Bazinul a fost jumătate secat, iar jumătate acoperit cu vegetaţie (stuf, sălcii, papură, iarba) şi mlaştină. Din primăvara anului 2010 s-a lucrat intens pentru a fi decolmatat şi curăţat de vegetaţie. Suprafaţa lacului este de 10 ha luciu de apă şi este împărţit în două bălţi printr-un dig de departajare. Substratul lacului este in proportie de 90% cu pietris , are 2 izvoare din afara baltii si 10 izvoare proprii , apa este de o calitate deosebita, dar fiind o zona de subcarpati este putin alcalina.

Adancimea apei variaza de la 1 la 9 metri, cu canale, praguri, insule, stuf si structuri submerse. Este un lac greu de abordat pentru cei neobisnuiti cu pescuitul in balti adanci, pestele avand comportament diferit de cel din zona de ses.
Lacul Green Paradise pune la dispoziţie 30 locuri de pescuit ,13 pontoane, 22 de cabanute cu curent, un pat in fiecare cabanuta, 10 locuri amenajate pt pescuitul stationar, 2 insule formate în urma curăţări şi decolmatării pământului pe care sunt disponibile 6 standuri de dimensiuni mai mici, magazin nada, momeala si accesorii pescuit, terasa cu bauturi racoritoare, gratare la fiecare loc de pescuit, loc de joaca pt copii, mini zoo, coşuri de gunoi la fiecare loc de pescuit, 5 WC-uri

 • Regim de pescuitCatch & Release și Reținere
 • Taxe:

100 lei / 12h – Reținere 6 kg – fără căbănuță

130 lei / 12h – Reținere 6 kg – cu căbănuță

150 lei / 24h – Reținere 8 kg – fără căbănuță

200 lei / 24h – Reținere 8 kg – cu căbănuță

300 lei / 48h – C & R – cu căbănuță

 • Specii: Crap, Cteno, Caras, Lin, Roșioară, Plătică, Caracudă, Oblet, Biban, Somn, Șalău, Știucă
 • Suprafață: 10 hectare
 • Adâncimi: 1 – 9 metri
 • Facilități: Căsuțe și curent electric, magazin nadă și momeli, terasă, grătare, loc de joacă pentru copii, mini zoo, coșuri de gunoi, toalete, parcare păzită

Regulament

Pescuitul incepe de la ora 6:00 pana la ora 18:00 (12 ore)exceptie de la program se face in cazul ofertelor de sfarsit si inceput de sezon; pescuitul de noapte este permis numai in sezon,dar cu recomandare din partea pescarilor fara incidente. Partida de 24 ore incepe numai cu ora 18:00 sau 36 ore incepand cu ora 6:00. Pe timpul noptii nu sunt permise vizitele ,pescarul are dreptul la un singur insotitor barbat pe timp de noapte , sotia/prietena si copiii pana in 14 ani nu sunt considerati insotitori si au intrarea gratuita.

Duminica noapte nu se pescuieste decat daca se face rezervare din timp sau se ocupa minim 5 standuri de pescuit.
La intrarea in incinta se vor lua datele de pe buletin, vor semna in registru pt regulamentul de ordine interioara atat pescari cat si insotitorii. Din incinta Lacului Green Paradise nu se poate iesii pe timp de noapte , exceptand cazurile de urgenta, dar se va face un control mai amanuntit la bagaje si masina.

Se pescuieste cu maxim 4 lansete Stationar + 2 undite , dotate cu maxim 2 ace. Pt fiecare lanseta in plus pescarul v-a plati 20 ron suplimentar, pescuitul la bomba este strict interzis, pescuitul la japca este strict interzis, este interzis sa puna mai multi pescari peste in acelasi juvelnic sau sac de pastrare
Se retine crapul si ctenul intre 1 si 5 kg, cei sub sau peste aceasta greutate vor fi eliberati. Speciile de salau, lin si milo(scoicar),biban se vor elibera indiferent de greutate in stare vie, fara a fi ranite (pestele se poate tine maxim 15 minute pe mal (cantarire si fotografiere), se poate retine fara limita stiuca, somnul, carasul, fitofagul si bibanul soare.

Pescarul are obligatia sa se aseze in dreptul pontonului sau standului de pescuit rezervat sau ales de la inceputul partidei (acesta isi poate schimba locul de pescuit numai prin anuntarea paznicului si se poate muta pe un alt loc de pescuit ce nu este rezervat)
Pescarii au voie sa vina cu maxim un insotitor sau cu familia(sotie, copii) restul vor plati o taxa de agrement de 5 ron(numai ziua)
Plantatul este permis fara a deranja alti pescari si fara a depasii zona de pescuit .Pescuitul din barca este interzis

Autoturismele vor fi parcate in spatele cabanutelor rezervate(o singura masina pentru fiecare loc de pescuit), dubitele sau masinile mari vor fi parcate in parcarile amenazate. Muzica tare si galagia este interzisa , pescarii deranjati pot suna imediat la numarul de la paza, va asiguram ca personalul baltii va incerca sa mentina linistea in incinta
Locul si cabanuta se pastreaza curate pe timpul partidei de pescuit, este interzis focul direct pe iarba (se foloseste gratarul cu picioare sau gratarul de la locul de pescuit)
In incinta Lacului Green Paradise portile sunt inchide. Daca un pescar doreste sa paraseasca incinta trebuie sa anunte paznicul la nr. de telefon: 0727.950.630

Nu parasiti locul de pescuit si nu incarcati masina cu bagaje, pana nu anuntati paznicul sa vina in control. Se vor controla bagajele, cabanuta, gratarul, se va cantarii pestele prins daca este cazul, in situatia neanuntarii paznicului se vor da toate bagajele afara pt control amanuntit, regulamentul se aplica pentru toata lumea.
Scaldatul este interzis, incercarea recuperarii lansetei sau unditei de pescuit prin intrarea in apa este strict interzisa, se va anunta paznicul pt recuperarea lansetei

Va rugam frumos sa fiti atenti la malurile abrupte, la pontoane , la trepte, aveti grija de copii si nu ii lasati nesupravegheati.Copiii nu au voie singuri in parcul de distractii sau la mini zoo. Intrarea in incinta este pe propria dumneavoastra raspundere, orice accidentare din vina pescarului sau insotitorului nu poate invinovati personalul, personalul este dispus sa dea primul ajutor in caz de accidentare si sa anunte salvarea

Daca nu sunteti de acord cu regulamentul va rugam frumos sa parasiti incinta politicos, iar in caz contrar sa semnati in registrul aflat la paznicul de pescuit ca sunteti de acord cu regulamentul.
Acela care va fi gasit ca nu respecta unul din punctele de mai sus va fi dat afara din incinta, dupa ce i se va elibera in apa pestele prins si nu va mai fi primit pe balta niciodata. Va atentionam ca facem controale la juvelnice si in porbagaje daca se presupune ca s-a sustras peste in afara de cel platit si inregistrat pe bon.

Atentie!!! pe lac sunt amplasate camere video autorizate , cel care va fi prins ca sustrage (ascunde) peste altul decat cel conform regulamentului, se face vinovat de furt si vor fi retinuti pana la sosirea fortelor de paza specializate sau organelor de politie.
Interzis plantatul si naditul cu porumb uscat ( prima oara avertisment , a 2-a oara pescarul nu mai este primit pe balta)

2. Balta Pleașa

 • Regim de pescuit: Catch & Release și Reținere
 • Taxe: 150lei / 24h (limită 4 kg)
 • Specii: Crap, Răpitor, Caras
 • Densitatea de crap: 800 kg / hectar
 • Greutatea crapilor: 1 – 24 kg
 • Recordul bălții: 20+ kg
 • Suprafață: 8,5 hectare
 • Adâncimi: 1,6 – 3 metri
 • Distanța între maluri: 297 metri
 • Pescuit plantat: Interzis
 • Facilități: Căsuțe și curent electric

3. Balta Boldești Grădiștea

 • Regim de pescuit: Reținere
 • Taxe: 70 lei 12 ore
 • Specii: Crap, Răpitor, Caras, Fitofag
 • Suprafață: 120 hectare
 • Adâncimi: 1 – 2,8 metri
 • Distanța între maluri: 600 metri
 • Pescuit plantat: Interzis
Scroll to Top