Balta Horgești

Acces

Bacau, drumurile de acces fiind foarte bune pana pe malul lacului. Accesul pe lac se face direct din sosea.

Pentru cei care vin dinspre Bacau, urmati drumul national Bacau – Vaslui.  La iesirea din Bacau spre Vaslui, dupa podul de la Siret, la prima intersectie se face la dreapta (DJ 252 A). La Buhoci, in centru, la intersectie, la monumentul eroilor, se face la stanga, apoi se urmeaza drumul prin padure, spre Bibiresti, mergand drept inainte fara nici o abatere la stanga (de exemplu: intersectia cu Parincea) pana la Horgesti. Distanta Bacau – Horgesti: 30km, drum asfaltat foarte bun.

Pentru cei care vin dinspre Bucuresti, urmati E85 pana la Racaciuni. La intrarea in Racaciuni, faceti dreapta pe drum asfaltat spre Pancesti. Traversati barajul de la Racaciuni si continuati drumul spre Pancesti si Parincea. La Parincea, in centrul localitatii, faceti stanga catre Horgesti. Distanta Bacau – Horgesti: 280km, drum asfaltat foarte bun.

Despre balta

Horgesti este unul dintre cele mai importante lacuri cu exemplare de crap mare din Romania. De forma dreptunghiulara, cu o lungime de aproximativ 900m si o latime de pana la 350m in anumite zone, lacul are o suprafata totala de 54,7ha si adancimi de pana la 2,5m.

Populatia de crap mare de la Horgesti este reprezentata de aproximativ 380 de exemplare de minim 10kg.

Aproximativ 200 de exemplare de crap intre 15-25 kg / Aproximativ 180 de exemplare de crap intre 10-15 kg. 

Crapii cu greutati de 15-16kg se prind cu regularitate. Lacul este bogat in hrana naturala pentru crap, ceea ce asigura o crestere permanenta a pestilor. Trofeele lacului sunt crapii de peste 20kg, cei mai mari crapi inregistrati pana acum – intre care celebrul „Norocel” – ajungand la aproximativ 22.5kg

Sunt 16 standuri de pescuit pe malul paralel drumului judetean si 2 peninsule cu cate 2 standuri pe fiecare si 4 pontoane.

Pentru pescarii in sistem Catch & Release, standurile de pescuit sunt amplasate pe malul de vest, intr-o zona cu acces direct din sosea. Zona este ingradita si pazita non-stop, oferind siguranta pescarilor. Vadurile sunt comode si bine delimitate, cu distante mari intre ele, in asa fel incat pescarii sa nu se incomodeze reciproc. Toate locurile de pescuit sunt echilibrate, fiecare dintre ele poate da rezultate excelente.

Pentru pescarii in sistem Catch & Release, standurile de pescuit sunt amplasate pe malul de vest, intr-o zona cu acces direct din sosea. Zona este ingradita si pazita non-stop, oferind siguranta pescarilor. Vadurile sunt comode si bine delimitate, cu distante mari intre ele, in asa fel incat pescarii sa nu se incomodeze reciproc. Toate locurile de pescuit sunt echilibrate, fiecare dintre ele poate da rezultate excelente.

Numarul total al standurilor disponibile pentru pescuitul in sistem Catch & Release este de 15 (cincisprezece). Va rugam sa ne contactati pentru rezervari.

Toate informatiile despre taxele de pescuit in sistem Catch & Release sau cu retinere, invitarea unor insotitori cu drepturi depline si reducerile acordate pentru grupuri sau partide lungi.

(1) Taxa pentru pescuitul in sistem Catch & Release este de 140 lei pe zi pentru un pescar cu maxim patru lansete. Ziua de pescuit este calculata ca fiind un interval de 24 de ore de la momentul inceperii pescuitului.

(2) Taxa pentru pescuitul cu retinerea pestelui este de 50 lei pe zi pentru un pescar cu maxim patru lansete. Ziua de pescuit este calculata ca fiind intervalul de la rasaritul la apusul soarelui. Nu se acorda reduceri in functie de durata partidei sau de varsta pescarului. Taxarea se face la sediul fermei.

(3) La pescuitul in sistem Catch & Release, pescarul poate avea un insotitor cu drepturi depline, fara taxe suplimentare. In acest caz, pescarul si insotitorul sau vor folosi o singura baterie de pescuit cu maxim patru lansete si vor ocupa un singur stand.  In cazul in care pescarul si insotitorul sau vor folosi – in orice moment si sub orice motiv – mai mult de patru lansete de pescuit pe stand, taxa de pescuit va fi de 140 de lei pe zi pentru fiecare.

(4) Pentru partide lungi in sistem Catch & Release (minim cinci zile) sau grupuri mari (minim cinci pescari) taxele de pescuit pot fi reduse, in functie de durata partidei si de numarul pescarilor. Va rugam sa ne contactati pentru detalii.

INCHIRIERI

  • Barci cu motor electric50 lei / 24h
  • Cabane (4)50 lei / 24h
  • Echipament de protectie al pestelui 40 lei / 24h

Regulament

Regulament de pescuit la crap

DREPTURI DE PESCUIT

Pescuitul la crap se desfasoara in sistem Catch & Release. Retinerea crapului de sub 5 kg este permisa contracost(13lei/kg).Se poate pescui atat ziua, cat si noaptea. Ziua de pescuit la crap este calculata pentru un interval de 24 de ore din momentul inceperii partidei, dar fara a depasi ora 12.00 in ultima zi. La finalul partidei, standul de pescuit trebuie eliberat pana la ora 12.00.Fiecare pescar poate folosi un numar de maxim patru lansete pe stand. Niciun stand nu poate avea mai mult de patru lansete in apa, cu exceptia anumitor standuri , care sunt considerate standuri duble. Lansetele de marcaj si de nadire nu se considera lansete de pescuit si pot folosi in acelasi timp cu lansetele de pescuit.

REGULI DE COMPORTAMENT

Comportamentul pescarilor trebuie sa fie civilizat pe durata partidei de pescuit. Pescuitul se va desfasura in deplina liniste. Este interzisa organizarea de petreceri de orice fel pe locul de pescuit. Este strict interzis pescuitul in stare de ebrietate sau sub influenta drogurilor.

ECHIPAMENTE

Pescuitul la crap este permis numai cu echipament de crap specializat: lansete de crap de 3,60-3,90m din doua segmente, picheti sau rod-pod, minciog de crap cu deschiderea de minim 1m si plasa cu ochiuri micij. Nu sunt admise echipamente de alt tip.

Este obligatorie folosirea saltelelor de protectie bine matlasate. De asemenea, este obligatorie folosirea saltelelor specializate de pastrare si cantarire la cantarirea si transportul pestilor la apa.

La pescuitul lansat, se poate pescui numai cu linie principala de monofilament cu diametrul de minim 0,25mm, plus inaintas. Nu sunt admise monofilamente mai subtiri de 0,25mm.

La pescuitul plantat, se poate pescui numai cu linie principala de monofilament cu diametrul de minim 0,35mm. Nu sunt admise monofilamente mai subtiri de 0,35mm. Pescarii au obligatia sa se asigure ca echipamentele lor respecta aceste reguli.

Este permis pescuitul plantat cu ajutorul barcilor. Sunt permise motoarele electrice. Nu este permisa folosirea motoarelor termice. Este permisa folosirea navomodelelor de plantat si a sonarelor. Este permisa folosirea balizelor de marcaj tubulare si de tip H. Pentru marcarea temporara, de scurta durata, a unui loc, se pot folosi balize H. Pentru marcarea pe termen lung a unui loc, in timpul pescuitului, se vor folosi balize tubulare flexibile, care lasa firul sa treaca peste ele in dril. Nu sunt permise balize permanente care pot fi agatate cu firul in dril

MONTURI

Pescuitul este permis numai cu monturi cu fir de par, cu un singur carlig.

Este obligatorie folosirea unor monturi care sa elibereze plumbul in cazul in care linia principala se rupe. Sunt admise atat monturile cu plumb pierdut, cat si monturile cu plumb-inline sau de tip elicopter, cu conditia sa fie legate corect. La montura cu plumb pierdut, clipsul sa elibereze plumbul automat pe trasatura. Pescarii au obligatia sa se asigure ca echipamentele lor respecta aceste reguli.

Ca material antitangle, este permisa folosirea leadcore-ului, a tubului antitangle sau a inaintasilor de camuflaj deasupra plumbului. Lungimea maxima admisa pentru oricare dintre aceste segmente este de 2m. Modul corect de a folosi leadcore-ul este prin legare directa de linia principala sau de inaintasul mono. Adaugarea unei agrafe sau a unui vartej deasupra leadcore-ului pune in pericol pestele si nu este permisa.

Ca material de forfac, sunt admise doar materialele specializate (textil, combi sau mono), cu rezistenta de minim 15lb. Nu sunt admise fire textile subtiri, abrazive, care pot taia gura pestelui.

Se pot folosi doar carlige cu microspin. Marimea maxima admisa este numarul 4. Marimea minima admisa este numarul 8. Nu sunt admise carlige fara spin.

NADE

Nadele permise sunt: boiliesurile fierte si solubile, peletele, pasturile si semintele preparate. Nu este admisa folosirea porumbului uscat. Porumbul trebuie sa fie obligatoriu fiert. Porumbul doar inmuiat, dar nefiert, nu este acceptat.

Nu este admisa folosirea alunelor, decat ca momeala, pe firul de par. Nadirea cu alune de orice fel este interzisa.

Boiliesurile de calitate slaba, care nu se descompun in apa pe termen lung si care pot afecta mediul sau pestele, nu sunt recomandate si, in anumite cazuri, pot fi chiar interzise. Contactati administratia pentru detalii.

Nu sunt admise momeli vii.

PROTECTIA PESTELUI

Tinerea crapilor la sac sau orice alt echipament de pastrare este interzisa. Toate capturile vor fi eliberate in cel mai scurt timp, atat ziua, cat si noaptea. Daca pestele nu poate fi fotografiat in momentul in care a fost prins, din motive obiective (ploaie, furtuna etc.), poate fi tinut intr-o saltea de pastrare sau intr-un sac de pastrare, dar numai cu aprobarea administratiei si pentru un timp cat mai scurt.

Este obligatoriu ca pescarii sa foloseasca o saltea de pastrare pentru manevrarea pestelui. Sunt acceptate doar modelele dotate cu flotoare. Transferul capturilor din apa pe salteaua de primire si inapoi in apa, la eliberare, se va face numai in minciog sau, de preferat, in salteaua de pastrare. Este strict interzis ca pestii sa fie transferati in brate. 

Sedintele de fotografiere a unei capturi trebuie sa se desfasoare intr-un timp cat mai scurt, mai ales in sezonul cald. Toti pestii vor fi fotografiati deasupra saltelei de receptie si cat mai aproape de ea. Este strict interzis sa se puna mai multi pesti in aceeasi saltea, in acelasi timp. 

Va rugam sa anuntati administratorul in cazul oricarei capturi de minim 15kg. Administratia are dreptul sa fotografieze orice captura si sa foloseasca fotografiile in scop publicitar. 

ALTE ASPECTE

Standurile de pescuit trebuie pastrate curate pe toata durata partidei si trebuie sa ramana curate la sfarsitul ei. Aruncati gunoiul doar in locurile special amenajate. Curatenia permanenta in stand este responsabilitatea pescarilor. Este strict interzisa aruncarea oricarui tip de gunoi in lac sau pe maluri. Nerespectarea acestei reguli poate atrage suspendarea dreptului de a pescui la Horgesti.

Accesul pe lac sau iesirea de pe lac sunt permise numai in timpul zilei atat pentru clienti, cat si si pentru vizitatori. Intrarea si iesirea de pe lac nu sunt permise pe timpul noptii, decat in situatii speciale si numai cu acordul administratiei. 

La folosirea barcilor, recomandam folosirea vestelor de salvare. Pescarii isi asuma intreaga responsabilitate in momentul iesirii cu barca pe apa. Administratia lacului este exonerata de orice raspundere civila, administrativa si materiala pentru orice forma de accidente. Regulamentul de fata, pe care orice pescar are obligatia sa il cunoasca si sa il accepte, functioneaza ca act de protectia muncii.

Scroll to Top