Pescuit cu lanseta pe lac

Balți de Pescuit la Crap 2024

Sezonul de pescuit 2024 se apropie rapid, iar entuziaștii pescuitului de crap sunt nerăbdători să își planifice expedițiile. România oferă multiple locații ideale pentru prinderea crapilor de dimensiuni impresionante, iar acest articol prezintă trei dintre cele mai populare balți de pescuit: Lacul Cetariu, Lacul Săcușu Turcesc – bazinul 2 și Lacul Doripesco – bazinul 4. Fiecare locație are particularitățile sale, oferind condiții excelente și șanse mari de capturi memorabile.

Lacul Cetariu

Localizare și Descriere

Lacul Cetariu este situat în apropiere de Oradea, accesibil pe DJ 767F Paleu – Cetariu. Cu o suprafață de 33 de hectare, lacul are o configurație de tip canal, având o lungime de 300 de metri și lățimi variabile între 100 și 220 de metri. Malurile sunt bine amenajate, oferind spații de campare lângă pădure și facilități precum grupuri sanitare și coșuri de gunoi.

Tarife și Regulament

Pescuitul la Cetariu se poate desfășura atât cu reținerea peștelui, cât și în regim „Catch & Release”. Taxele variază în funcție de durata și tipul partidei: 80 de lei pentru 12 ore cu reținere și 150 de lei pentru 24 de ore la pescuitul la crap. Este permis pescuitul cu maximum 4 lansete, fiecare dotată cu un singur cârlig și sisteme de eliberare a peștelui. Intrarea în standuri se face la ora 14:00, iar ieșirea între 12:00 și 14:00.

Lacul Săcușu Turcesc – Bazinul 2

Localizare și Descriere

Lacul Săcușu Turcesc se află în apropiere de Timișoara și este proiectat special pentru pescuitul la crap. Bazinul 2 are o formă dreptunghiulară, accesul fiind facilitat de drumuri pietruite. Pescuitul este permis de marți până duminică, iar locația este închisă lunea pentru lucrări de întreținere.

Tarife și Regulament

Tariful pentru un stand este de 500 de lei, cu o durată minimă de pescuit de 48 de ore. Două persoane pot pescui cu drepturi egale pe un stand, iar joi se acceptă partide de 72 de ore. Regulile stricte impun folosirea a maximum 4 lansete cu un singur cârlig fiecare, iar pescuitul plantat este interzis. Se permit doar semințele fierte pentru nădire și anumite boilies-uri.

Lacul Doripesco – Bazinul 4

Localizare și Descriere

Situat în apropiere de Brașov, Lacul Doripesco – Bazinul 4 este renumit în rândul pescarilor de crap. Aici se organizează numeroase competiții importante, lacul deținând recorduri mondiale și naționale. În 2012, acesta a înregistrat o captură totală de 24.744,80 kg, devenind un loc de referință pentru pescuitul sportiv.

Tarife și Regulament

Pentru a păstra standardele înalte, regulamentul lacului este strict. Pescarilor le sunt permise 4 lansete echipate cu un singur cârlig, iar sacii menajeri de 60 de litri sunt obligatorii. Pescuitul plantat este interzis, fiind acceptate doar anumite tipuri de nadă.

Sezonul de pescuit 2024 promite experiențe de neuitat pentru pescarii de crap. Indiferent de locația aleasă, fie că este Lacul Cetariu, Săcușu Turcesc sau Doripesco, fiecare dintre aceste balți oferă condiții excelente și oportunități de capturi spectaculoase. Planificați-vă excursiile și pregătiți-vă pentru momente deosebite pe malul apei!

Scroll to Top